Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Allergia- ja astmaliitto: Allergia ei estä influenssarokotusta, astmaatikolle rokote on suositeltava

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto: Allergia ei estä influenssarokotusta, astmaatikolle rokote on suositeltava

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 10:32
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto tiedottaa, että kananmunalle allerginen voi ottaa influenssarokotteen, vaikka rokote kasvatetaan kananmunassa. Astmaatikot kuuluvat riskiryhmään, joille rokotusta suositellaan erityisesti.

Influenssakausi on alkamassa ja moni harkitsee influenssarokotteen ottamista. Allergia- ja astmaliiton mukaan myös allergiset voivat ottaa pistoksena annettavan rokotteen ilman voimakkaan allergiareaktion pelkoa. Rokotteessa on kananmunasta peräisin olevaa ovalbumiinia äärimmäisen vähän, joten se ei aiheuta allergiareaktioita kananmuna-allergisille.

- Tutkimusten perusteella vain hyvin harva saa lieviäkään allergiaoireita rokotteesta. Kananmunalle allerginen voi siis ottaa rokotteen huoletta, kannustaa allergianeuvoja Marjo Tähtinen Allergia- ja astmaliitosta.

Influenssa voi olla vaarallinen  astmaatikolle
Allergia- ja astmaliitto muistuttaa, että influenssa voi viedä astmaatikon sairaalahoitoon. Astmaatikolla on keuhkoputkissaan jatkuva tulehdustila, jota influenssa tai normaali flunssakin pahentaa. Siksi astmaatikot kuuluvat riskiryhmään, jolle influenssarokote annetaan terveydenhuollossa maksutta.

- Suosittelemme influenssarokotetta astmaa sairastaville sekä heidän läheisilleen. Astmaatikon on hyvä seurata kuntoaan flunssa- ja influenssakaudella tarkasti muutenkin. Jos olo alkaa tuntua flunssaiselta tai jos astma alkaa oireilla, lisää astman hoitavaa lääkettä heti lääkärin ohjeiden mukaan, ohjeistaa allergianeuvoja Marjo Tähtinen Allergia- ja astmaliitosta.

 
Lisätietoja toimituksille
Allergianeuvoja Marjo Tähtinen, p. 040 1522 024
Tiedottaja Elina Demir, p. 040 544 9728, tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs