Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Agilityn MM-kilpailut 2019 järjestetään Turussa

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn MM-kilpailut 2019 järjestetään Turussa

Tiedote.
Julkaistu: 17.08.2016 klo 09:32
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Suomi järjestää agilityn MM-kilpailut 19.–22.9.2019. Kilpailupaikaksi on valittu HK Areena Turussa.

 

Maailmanmestaruuskilpailut ovat agilityurheilijoille vuoden huipennus. Yksilö- ja joukkuekilpailuihin osallistuvat kaikki maailman parhaat koirakot.

 

”Odotamme kilpailijoita yli 40 maasta. Tavoite on, että katsomot tulevat täyteen joka päivä. Agility on vauhdikas ja helposti seurattava urheilulaji. Katsomossa voi jännittää mukana, vaikkei itse koiralajeja harrastaisi”, sanoo Suomen Agilityliiton toiminnanjohtaja Sirpa Sippola.

 

Kilpailujen järjestäjänä toimii Suomen Agilityliitto yhdessä jäsenyhdistystensä ja Suomen Kennelliiton kanssa. Agilityn maailmanmestaruuksista on kilpailtu Suomessa kahdesti aiemmin: vuosina 2000 ja 2008 Helsingissä. Vuoden 2019 kisapaikasta neuvoteliin useamman kaupungin kanssa, ja Turku oli paras vaihtoehto. HK Areena täyttää puitteiltaan isojen kisojen vaatimukset.

 

HK Areenan toimitusjohtaja Anu Kurkilahti-Haartemo ja Turun kaupungin sekä Visit Turun tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo ovat iloisia agilityn MM-kisojen saamisesta Turkuun.

 

”HK Areenan sisätilat ja laajat piha-alueet muodostavat monikäyttöisen kokonaisuuden, joka taipuu täydellisesti agilityn arvokisojen vaatimuksiin”, toteaa Anu Kurkilahti-Haartemo.

 

Sari Ruusumo muistuttaa, että Visit Turku tarjoaa tukea suurtapahtumien hakuprosesseihin.

”Turku on myös syksyisin upea tapahtumien kaupunki, jonka vanhan keskustan kauniit jokirannat luovat inspiroivan maiseman kisaan valmistautuville. Agilityn MM-kisat tuovat Turkuun noin 500 koirakkoa ja 12 000 katsojaa: se merkitsee jopa 10 000:ta hotelliyöpymistä”, Ruusumo toteaa tyytyväisenä.

 

Suomen Agilityliitto
toiminnanjohtaja Sirpa Sippola
p. 045 122 6300
sirpa.sippola@agilityliitto.fi
agilityliitto.fi   agilityliitto.wordpress.com

 

HK Areena
Toimitusjohtaja Anu Kurkilahti
p. 040 715 8790

 

Turun kaupunki, Visit Turku
Tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo
p. 050 559 0607

 

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n kumppanuusjäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs