Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Agilityn maajoukkuekarsinnat kisataan Jyväskylässä 27.–28.6.2015

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn maajoukkuekarsinnat kisataan Jyväskylässä 27.–28.6.2015

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 14:00
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Suomalaisen agilityn huiput kokoontuvat Jyväskylän Killerille 27.–28.6.2015 kilpailemaan paikoista Suomen maajoukkueessa. Jyväskylän Agility Team ry:n ja Suomen Agilityliiton yhteistyössä järjestämässä kilpailussa ratkotaan maajoukkue elokuun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin Lietoon ja lokakuun maailmanmestaruuskisoihin Italian Bolognaan. Maajoukkuekarsinnat järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Jyväskylässä.

Agility on ohjaajan ja koiran saumattomaan yhteistyöhön perustuva urheilulaji, joka on huipputasolla sekä fyysisesti että henkisesti haastavaa äärimmäisen nopean temponsa vuoksi. Jatkuvasti kasvavalla koiraurheilulajilla on tällä hetkellä Suomessa noin 13 000 harrastajaa, ja Suomi onkin kansainvälisten arvokisamitalien saldon perusteella yksi maailman menestyneimmistä agilitymaista. Maajoukkuekarsinnat tarjoavat hienon mahdollisuuden seurata lajin huippunimiä sekä tutustua vauhdikkaaseen ja jännittävään koiraurheilulajiin.

 

Faktoja maajoukkuekarsinnoista

- Kisaamassa kolme eri säkä- eli kokoluokkaa: mini, medi ja maksi.

- Alkavat lauantaina 27.6., jolloin kukin säkäluokka kisaa hyppy- ja agilityradan. Lauantailta pääsee jatkoon sunnuntaille jokaisen säkäluokan 44 parasta koirakkoa.

- Sunnuntaina 28.6. kisataan agility- ja hyppyrata sekä finaalirata, joka on sekin agilityrata.

- Sunnuntain karsintakilpailun tuloksista Agilityliitto lajiliittona ehdottaa edustusjoukkueen kokoonpanoa, jonka vahvistaa Kennelliiton hallitus.

Agilityyn lajina voi tutustua esimerkiksi videon (https://www.youtube.com/watch?v=s_rIqSnAJhk) avulla, jossa esiintyvät tamperelainen Outi Harju ja kooikerhondje Olli. He voittivat pronssia maailmanmestaruuskilpailujen mediluokan yksilökilpailuissa, jotka järjestettiin vuonna 2014 Luxemburgissa.

Maajoukkuekarsintojen tapahtumapaikkana toimii Jyväskylän Agility Team ry:n oma agilityhalli JAT-Tila Killerillä (Sykeraitti 6, Jyväskylä). Maajoukkuekarsintojen www-sivut löytyvät osoitteesta http://karsinnat2015.jatti.fi

Jyväskylän Agility Team ry ja Suomen Agilityliitto toivottavat kaikki tervetulleeksi seuraamaan vauhdikasta ja huippujännittävää koiraurheilutapahtumaa!

 

Lisätietoja:

Vastaava koetoimitsija Riikka Kankainen, Jyväskylän Agility Team ry/maajoukkuekarsinnat, puh. 050 538 0687

Tiedotusvastaava (mm. haastattelupyynnöt) Hanna Kuusisto, Jyväskylän Agility Team ry/maajoukkuekarsinnat, puh. 044 376 6481, hannam.kuusisto@gmail.com

Toiminnanjohtaja Sirpa Sippola, Suomen Agilityliitto, puh. 045 122 6300, sirpa.sippola@agilityliitto.fi

Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen. Liiton perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä tasa-arvon edistäminen. Toiminnan perustana on koirien fyysinen ja psyykkinen terveys, niiden yhteiskuntakelpoisuuden lisääminen ja hyvä kohtelu.

SAGI on Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valo ry:n kumppanuusjäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs