Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Agilityn maajoukkue on valittu

Suomen Agilityliitto ry

Agilityn maajoukkue on valittu

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2014 klo 12:07
Julkaisija: Suomen Agilityliitto ry

Suomen Kennelliitto on vahvistanut agilityn maajoukkueen kokoonpanon.

Minikoirakoiden maajoukkueeseen on valittu:

1. Anni Komulainen ja shetlanninlammaskoira Ralli, Kuopio (koirakon kotipaikkakunta), 2. Petri Heinonen ja shetlanninlammaskoira Blitz, Vantaa, 3. Iida Vakkuri ja shetlanninlammaskoira Hunni, Espoo, 4. Annina Myllyaho ja parson Elmo, Kirkkonummi ja varakoirakoksi Jenna Caloander ja shetlanninlammaskoira Neon.

Medikoirakoiden maajoukkueeseen on valittu:

1. Ville Liukka ja espanjanvesikoira Ronja, Helsinki (koirakon kotipaikka), 2. Outi Harju ja kooikerhondije Olli, Tampere, 3. Sanni Kariniemi ja shetlanninlammaskoira Goa, Lahti, 4. Sanna Lehtonen ja espanjanvesikoira Dia, Helsinki ja varakoirakoksi MM-kilpailuihin Taneli Ikäheimo ja mudi Pantse, Helsinki. Varakoirakkona PM-kilpailujen yksilökilpailuissa toimii Maija Mähönen ja espanjanvesikoira Pantse, Espoo.

Maksikoiden maajoukkueeseen on valittu:

1. Janita Leinonen ja bordercollie Fu, Littoinen (koirakon kotipaikka), 2. Raisa Vähätalo ja bordercollie Repo, Helsinki, 3. Tuulia Liuhto ja bordercollie Pirtu, Paimio, 4. Jaakko Suoknuuti ja bordercollie Zen, Littoinen ja varakoirakoksi Pekka Perälä ja bordercollie Spot, Lempäälä.

Agilityn maajoukkue edustaa Suomea Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tanskassa 9.–10.8.2014 sekä MM-kilpailuissa 11.–14.9.2014 Luxemburgissa. Maajoukkueeseen valitaan jokaisesta säkäluokasta neljä koirakkoa ja yksi varakoirakko.

Juuri valitun maajoukkueen lisäksi Suomea lähtevät PM-kilpailuihin Tanskaan edustamaan hallitsevat Pohjoismaiden mestarit, viime vuonna yksilökilpailussa kultaa ottaneet Taneli Ikäheimo ja mudi Pantse (mediluokka) sekä Elina Jänesniemi ja Omie (maksiluokka).

Maajoukkuepaikoista kilpaili viime viikonloppuna 28.-29.6.2014 Rovaniemen Ounashallissa yhteensä 332 koirakkoa kolmessa säkäluokassa. Makseissa karsintojen ylivoimaiseen voittoon nousivat Janita Leinonen ja bordercollie Fu Littoisista. Medeissä voiton veivät Ville Liukka ja espanjanvesikoira Ronja Helsingistä. Mineissä karsinnat voitti hallitseva Suomen mestari, vasta 19-vuotias Anni Komulainen ja shetlanninlammaskoira Ralli Kuopiosta.

 Maajoukkuekarsintojen järjestelyistä vastasi Rovaniemen Käyttökoirat yhteistyössä Suomen Agilityliiton kanssa.

Liitteet:

Valokuvia median käyttöön, kuvaaja mainittava: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/press/agilityliitto/

 Laji-info

 

Agility on kuin mikä tahansa huippu-urheilu: parhaimmillaan huikeita onnistumisia ja upeita, täydellisiä suorituksia, mutta samalla jännittävän herkkää, sillä pienikin ohjausvirhe voi johtaa hylättyyn suoritukseen. Agilityn huipulla kilpailevilla ohjaajilla ja koirilla on tuhansia treenitunteja takanaan. Koska agility on yhteistyötä koiran kanssa, sitä voi verrata esteratsastukseen, mutta ohjaajan fyysinen suoritus on verrattavissa esimerkiksi nopeatempoisiin palloilulajeihin.

 

Lisätiedot

Suomen Agilityliitto ry

Sirpa Sippola, toiminnanjohtaja puh. 045 122 6300

 

Laji-info, haastattelut jne.

Milla Tuominen, viestintä puh. 040 758 6936, Minna Plihtari, viestintä puh. 040 553 8708

 

 

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu lähes 13 000 ja maailmanlaajuisesti yli 100 000 harrastajaa. Suomen Agilityliitto SAGI on suomalaisten agilityä harrastavien yhdistysten muodostama liitto. Liiton pääasiallisena tarkoituksena on edistää ja kehittää agilityurheilua, -liikuntaa ja -harrastetoimintaa tavoitteenaan ihmisten fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen kehittäminen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs