Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Adobe kokoaa toimijat yhteen edistämään avointa pilviperustaisten digitaalisten allekirjoitusten standardia

Adobe

Adobe kokoaa toimijat yhteen edistämään avointa pilviperustaisten digitaalisten allekirjoitusten standardia

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 09:25
Julkaisija: Adobe

Lehdistötiedote
28.6.2016

Uusi toimialan yhteenliittymä raivaa tietä mobiililaitteissa ja verkossa toimivan avoimen digitaalisen allekirjoituksen käyttöönotolle

1.7.2016 tulee voimaan sähköiseen allekirjoittamiseen liittyvä EU-lainsäädäntö (eIDAS), joka auttaa viitoittamaan tietä turvallisten digitaalisten allekirjoitusten globaalille käyttöönotolle. Linjassa lainsäädännön kanssa Adobe on tänään julkistanut sähköisten allekirjoitusten yhteenliittymän (Cloud Signature Consortium), jonka muodostavat johtavat toimialan ja akateemisten organisaatioiden edustajat. Yhteenliittymän tavoitteena on rakentaa uusi, pilviperustaisten digitaalisten allekirjoitusten avoin standardi, joka toimii mobiililaitteissa ja verkossa. Standardin ansiosta kuka tahansa voi missä tahansa allekirjoittaa dokumentteja digitaalisesti.

Yritykset ja julkisen hallinnon toimijat ympäri maailmaa käyttävät yhä enemmän digitaalisia allekirjoituksia, koska ne ovat edistynein ja varmin tapa tehdä sähköinen allekirjoitus. Standardeja vastaavien digitaalisten allekirjoitusten käyttäminen voi kuitenkin nykyään olla monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka sitoo työntekijät tietokoneidensa ääreen. Useissa tapauksissa heillä on oltava sertifikaattiin perustuva henkilöllisyystodistus fyysisessä laitteessa kuten esimerkiksi USB-pohjainen lisälaite tai älykortti.  Tämä lähestymistapa ei kuitenkaan vastaa kuluttajien ja yritysten odotuksia helposta, kaikkialla ja kaikilla laitteilla toimivasta käyttökokemuksesta.

Vaikka pilviperustaisia digitaalisia allekirjoitusratkaisuja on olemassa, ne ovat yhden toimijan käyttämiä ja pirstoutuneita. Avoin lähestymistapa tarjoaa valikoiman sertifikaattien tarjoajia. Uuden toimialakonsortion perustajajäsenenä Adobe tekee yhteistyötä muiden alan johtavien toimijoiden kanssa avoimen standardin kehittämiseksi. Tavoitteena on saada aikaan maailman turvallisin elektronisen allekirjoittamisen muoto yli seitsemään miljardiin mobiililaitteeseen ympäri maailmaa.

“Adobe on edelläkävijä PDF:n kaltaisten toimialastandardien edistäjänä. Tuemme avoimia standardeja ja helpotamme niiden luomista niille alueille, missä niitä ei ole”, sanoo Anne Andreasson, Adoben Adoben sähköisten allekirjoitusten ja sopimusten asiantuntija Pohjoismaissa. ”Adobe Signin ja Adobe Document Cloudin kautta prosessoidaan vuosittain yli kuusi miljardia digitaalisten ja elektronisten allekirjoitusten transaktiota. Olemme ylpeitä voidessamme edistää pilviperustaisten digitaalisten allekirjoitusten avointa standardia yhteistyössä Cloud Signature Consortiumin kanssa.”

Miksi avointa standardia tarvitaan?

Yhteenliittymän luoma uusi standardi on ratkaisevan tärkeä yritysten digitaalisen transformaation edistämisessä globaalisti, sillä standardi tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden käyttää digitaalista allekirjoitusta turvallisesti pilvisovelluksissa ja mobiililaitteissa. Standardista on hyötyä silloin, kun allekirjoittajan tunnistaminen on tärkeää, kuten haettaessa viranomaislupia, sosiaalietuuksia tai isoja lainasummia.

Vaikka konsortio keskittyy aluksi EU:n alueelle, on tavoitteena rakentaa globaali toimialaverkosto ja julkistaa standardin uusi spesifikaatio vuoden 2016 loppuun mennessä. Ensimmäisten pilviperustaisten toteutusten odotetaan seuraavan pian sen jälkeen. Alun perin sähköisten allekirjoitusten EU-lainsäädännön vaatimuksiin vastaavan standardin vaikutusten odotetaan olevan globaaleja, koska erittäin turvallisten digitaalisten ratkaisujen kysyntä jatkaa kasvuaan.

Adoben lisäksi toimialakonsortion (Cloud Signature Consortium) jäseniä ovat Asseco Data Systems (Puola), Bundesdruckerei / D-Trust (Saksa), Cryptolog/Universign (Ranska), Docapost /Certinomis (Ranska), InfoCert (Italia), Intarsys Consulting (Saksa), Intesi Group (Italia), Izenpe (Espanja), Safelayer (Espanja), SwissSign (Sveitsi), Graz University of Technology (Itävalta) ja Unibridge (Norja).

Adobe Document Cloud

Document Cloud sisältää maailman johtavan PDF-ratkaisun Acrobat DC:n ja johtavan sähköisten allekirjoitusten ratkaisun Adobe Signin, jonka avulla kuka tahansa voi elektronisesti allekirjoittaa ja lähettää dokumentteja millä tahansa laitteella sekä mobiilisovelluksia. Vuosittain Document Cloudissa prosessoidaan yli kuusi miljardia digitaalista ja elektronista transaktiota. Globaalit yritykset kuten AmerisourceBergen, Diners Club, JLL, The Royal Bank of Scotland ja Verizon luottavat Document Cloudin ja Adobe Signin nopeisiin, turvallisiin ja mobiileihin sähköisiin allekirjoituksiin. Adobe Sign, Acrobat DC ja Acrobat Reader mahdollistavat digitaaliset allekirjoitukset, jotka vastaavat eIDASin vaatimuksia.

Lisätietoja:

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Anitta Pirnes
+358 40 486 9436
anitta.pirnes@hkstrategies.com

Liitetiedostot

Adobe Systems
Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. www.adobe.com/fi 

© 2016 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs