Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » Aarrepelejä, taaperotunneleita, jazzia soittava liukumäki - SAMKin opiskelijat innovoivat asuntomessuille leikkipuistoa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Aarrepelejä, taaperotunneleita, jazzia soittava liukumäki - SAMKin opiskelijat innovoivat asuntomessuille leikkipuistoa

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2016 klo 09:08
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on järjestänyt kaikille opiskelijoille avoimen ideakilpailun. Sen tarkoituksena on innovoida asuntomessuille kaikille ja kaikenikäisille sopiva, esteetön leikkipuisto. Messut ovat Porissa, Karjarannan alueella vuonna 2018.

Yhteensä 12 monialaista, 2-4 hengen joukkuetta osallistui ideakilpailun semifinaaliin. Mukana oli mm. restonomiksi, fysioterapeutiksi, sosionomiksi, tradenomiksi ja insinööriksi opiskelevia osallistujia. Koko kilpailun raadissa on mukana mm. Porin kaupungin, asuntomessujen ja eri leikkivälineiden edustajia.
Esteettömyyden ja saavutettavuuden lisäksi myös monimuotoiset materiaalit ja pinnat, interaktiivisuus, luonnon monimuotoisuus ja erilaiset leikki- ja liikuntavälineet oli huomioitu töissä hyvin. Monissa töissä oli ajateltu yrittäjyyteen ja paikallisuuteen liittyviä asioita, kuten yritystoimintaa alueelle tai minikokoinen, virtaava Kokemäenjoki. Innovatiivisiksi ideoiksi nousivat mm. erilaisuus- ja elämyspolut, aarrepelit, taaperotunnelit, jazzia soittava liukumäki ja leikkimiseen sopivat eläinpatsaat. Finaaliin pääsivät joukkueet Lego-insinöörit, Omega ja Toms of Finland.

- Kaikki suunnitelmat olivat erilaisia positiivisella tavalla. Finaaliin selvinneillä töillä tuli todella hyvin esiin paikallisuus teemojen kautta. Pidimme tärkeinä myös huoltoon, käytettävyyteen ja toteuttamiskelpoisuuteen liittyviä asioita, kertoo raadissa istunut asuntomessujen projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.

- Elementtejä eri töistä voidaan varmasti toteuttaa käytännössä muuallakin kuin asuntomessualueella. Tulee mieleen esimerkiksi erilaisuusrata, jossa voi taulujen avulla tutustua ihmisten moninaisuuteen. Tai digisydämellä laajennettu aarteenetsintä. Nämä ovat todella hyviä ja edullisia ideoita, hän jatkaa.

Ideakilpailun finaali järjestetään 20.3. Porin Rakennus- ja LVI-messuilla, jolloin finaalijoukkueet esittelevät ideansa klo 13.45 alkaen. Voittajajoukkue julkistetaan noin klo 14.10.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan finaalia Porin Rakennus- ja LVI-messuille.

Ideakilpailu liittyy tulevien asuntomessujen lisäksi SAMKin ja Turku AMKin Liikuntaa tukeva leikkipuisto kaikille -yhteistyöhankkeeseen. Lue artikkeli hankkeen ideointipäivästä >>

Lisätiedot: Projektipäällikkö Riikka Tupala (esteettömyysasiat), p. 044 710 3486, riikka.tupala@samk.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs