Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vapaa-aika » 4.3.2016 Eino Leino och Georg Henrik von Wright får specialmynt på två euro

Suomen Rahapaja Oy

4.3.2016 Eino Leino och Georg Henrik von Wright får specialmynt på två euro

Pressmeddelande.
Publicerad: 04.03.2016 kl. 10:56
Utgivare: Suomen Rahapaja Oy

Myntverket i Finland har föreslagit för finansministeriet att det präglas två specialmynt på två euro år 2016. Det ena för att hedra Eino Leino och det andra för Georg Henrik von Wright.

Det preliminära präglingsantalet för de båda specialmynten är en miljon exemplar. Finlands finansminister fattar det slutliga beslutet om präglingen. Specialmyntet sätts i omlopp och fås som växelmynt eller kan skaffas i Myntverket i Finlands webbutik och hos återförsäljare.

Specialmynt på två euro är samlarnas favoritmynt, men även ypperliga att ge i gåva. Alla euroländer får två gånger per år ge ut ett specialmynt på två euro. Specialmynten på två euro är giltiga betalningsmedel i alla euroländer. Specialtvåornas valörsida är likadan som på vanliga bruksmynt, medan temabilden finns på myntets nationella sidan.

En förteckning över alla specialmynt på två euro som har publicerats i Finland finns på Myntverket i Finlands webbplats.

Myntets konstnärliga uttryck är ett förslag till finansministeriet.

Ytterligare information:

Auli Mikkonen
Digital Marketing and CSR Specialist
Myntverket i Finland
Tfn +358 40 660 5900
auli.mikkonen(at)mint.fi

Bilagor

Koncernen Myntverket i Finland planerar, marknadsför och tillverkar metallmynt, plantsar, samlar- och gåvomynt samt myntserier. Koncernen är det starkaste myntverket inom euroområdet och en av världens största myntexportörer. Finska staten äger företaget. Finländarna kan bekanta sig med mynttillverkning på utställningen Myntets väg vid vetenskapscentret Heureka. Närmare upplysningar om evenemang år 2016 www.suomenrahapaja.fi. 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs