Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Vaeltajan linnut lennähtävät Pallakselta Hettaan

Metsähallitus

Vaeltajan linnut lennähtävät Pallakselta Hettaan

Tiedote.
Julkaistu: 28.07.2016 klo 07:00
Julkaisija: Metsähallitus

Pallas-Yllästunturi kansallispuiston luontokeskuksia kiertävä näyttely Vaeltajan linnut koostuu luontovalokuvaaja Esko Rantasen taidokkaista lintukuvista. Näyttely vaeltaa Pallakselta Hettaan elokuuksi. Vaeltajan lintuja voi ihailla Tunturi-Lapin luontokeskuksessa 3.8.-28.10.2016. Avajaisia vietetään keskiviikkona 3.8. klo 14. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lintujen mukana katselija  pääsee mielen matkalle Pohjoisen Suomen kansallispuistoihin.  Vaeltaja kulkee halki aarniometsän, seisahtuu suolammen rannalle, saavuttaa tunturikoivikon ja kurussa solisevan puron ääreltä nousee aina tunturin laelle asti lintujen saatellessa kulkijaa.

Kameran etsimessä niin linnut, kuvauspaikat kuin valaistuskin vaihtuvat. Joskus onnistuneeseen valokuvaan riittää hetki, toisinaan valokuva teettää jopa vuosia suunnittelua ja työtä. Teknisesti laadukkaat kuvat vaativat pitkäjänteisyyttä, joka ei pääty itse kuvaustilanteeseen, vaan jatkuu vielä digitaalisena kuvankäsittelynä vastatakseen kuvaajan näkemystä kuvauskohteesta.  

 Vaeltajan lintuja -näyttely koostuu Esko Rantasen kuvaamista Pohjois-Suomessa tavattavista linnuista. Linnut on kuvattu vuosien 2008 – 2015 aikana, pääosin Pallastuntureiden maisemissa. Kuvissa olevia lintuja on mahdollista tavata kansallispuiston polkuja ja pitkospuita kulkiessa. Koskaan ei tiedä, mitä polun seuraavan mutkan takaa löytyy tai mikä seuraavassa lompolossa odottaa. Uutta ihmeteltävää, uusia elämyksiä ja lisää kuvattavaa löytyy jatkuvasti. Sen vuoksi vaeltajan matka aina vain jatkuu.

Esko Rantanen (s. 1958) on loppilainen valokuvaaja ja kuvataiteilija. Valokuvausalan yrittäjäuran jälkeen hänen on ollut mahdollista käyttää enemmän aikaa maastossa liikkumiseen. Viimein hän on voinut palata nuorena alkaneeseen luontoharrastukseen ja luonnon valokuvaamiseen.

Lisätiedot näyttelystä:
Esko Rantanen, puh. 040 567 2956, sposti: eskorantanen@hotmail.com, Esko Rantasen kotisivut (www.e-rantanen.123kotisivu.fi)

Lisätietoja: Tunturi-Lapin luontokeskus, puh. 0206 39 7950, sposti: tunturi-lappi@metsa.fi

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut suojelee ja hoitaa alkuperäistä ja uhanalaista suomalaista luontoa sekä tuottaa luonnossa liikkujille retkeilypalveluja. Vastuullamme ovat maamme kansallispuistot, luonnonpuistot ja muut valtion suojelualueet, pohjoiset erämaa-alueet sekä Metsähallituksen eräasiat.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs