Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Leppävaaran seurakuntalaisten historia joka kotiin

Espoon seurakunnat

Leppävaaran seurakuntalaisten historia joka kotiin

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 10:52
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Leppävaaran seurakunta jakaa pääsiäisen alla juhlakirjan jokaisen jäsenensä kotiin. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen seurakuntahistoria, joka on kerrottu seurakuntalaisten suulla.

Leppävaaran seurakunnan 50-vuotisjuhlakirjan ”Palanut tiili, sininen pisara” on kirjoittanut kirjailija Kaisa Raittila ja valokuvannut valokuvaaja Jani Laukkanen.

Seurakuntahistoriikista poikkeuksellisen tekee seurakuntalaisten rooli. Kirjan lähteenä eivät ole pöytäkirjat tai työntekijät. Raittila ja Laukkanen haastattelivat ja kuvasivat kirjaa varten yhteensä parikymmentä seurakuntalaista eri vuosikymmeniltä. Seurakunnan historia kerrotaan haastateltujen elämäntarinoiden kautta.

– Kirkko kärsii työntekijäkeskeisyydestä. Monen kuva siitä on jäykän institutionaalinen. Todellinen kirkko ovat kuitenkin seurakuntalaiset. Heidän kokemuksensa ja muistonsa kotiseurakunnasta ovat Leppävaaran seurakunnan arvokkainta historiaa, painottaa Raittila.

”Palanut tiili ja sininen pisara” kertoo leppävaaralaisista ja heidän suhteesta omaan kirkkoonsa. Kirjassa äänen saavat eri-ikäiset ja eri tavalla seurakuntaan ja uskoon suhtautuvat. Nuorin haastateltu on 6-vuotias entinen päiväkerholainen ja vanhin 82-vuotias seurakunnan syntyä todistanut seurakuntalainen. Kirjaan on haastateltu myös kirkosta eronnutta nuorta.

Juhlakirjan julkaisutilaisuus on perjantaina 28.3.2014 klo 18 Leppävaaran kirkolla, Veräjäkalliontie 2. Julkaisutilaisuudessa on paikalla kirjaan haastatellut seurakuntalaiset Heidi Mäki ja Miikka Saturi, kirjan tekijät Kaisa Raittila ja Jani Laukkanen sekä kirkkoherra Kalervo Salo, tiedottaja Laura Vähäsarja ja pastori Aija Pöyri. Julkaisutilaisuudessa on jaossa kirjoja. Kirja postitetaan Leppävaaran seurakuntaan kuuluville pääsiäisen 2014 alla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Laura Vähäsarja,

Leppävaaran seurakunnan tiedottaja,

040 733 9878, laura.vahasarja@evl.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs