Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Karhu, kiiruna ja revontulet luontoillan keskiössä Urho Kekkosen kansallispuistossa

Metsähallitus

Karhu, kiiruna ja revontulet luontoillan keskiössä Urho Kekkosen kansallispuistossa

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2017 klo 15:30
Julkaisija: Metsähallitus

Urho Kekkosen kansallispuisto järjestää Saariselän Aurorassa luontoillan missä päästää luontokuvaaja Pertti Turusen upeiden kuvien ja kuvaajan itsensä matkassa Lapin luonnon ytimeen. Luontoilta on keskiviikkona 12.4.2017 klo 18 ja siihen on 6 € pääsymaksu. Tervetuloa.

Saariselän Auroran luontoillassa vietetään myös Kiirunapolku-lyhytfilmin maailman ensi-iltaa. Filmi on Tapio Tynyksen, niin ikään inarilaisen luontokuvaajan kuvaama filmi Kiilopään ympäristössä kiertelevästä luontopolusta.

”Lähes neljäkymmentä vuotta olen kulkenut pohjoisen Lapin laajoja selkosia, milloin työ-, milloin kalastus- tai metsästysreissuilla. Lähes aina on kamera kulkenut mukanani. Nykyään ovat muut harrastukset jääneet ja valokuvaus on noussut kohdallani tärkeimmäksi. Olen valokuvannut lähinnä Pohjois-Lapissa Inarin ja Utsjoen kunnissa.” kuvailee inarilainen luontokuvaaja Pertti Turunen itseään.

Pohjois-Lapin luonto, laajat ja avarat maisemat sekä luonnon monet yksityiskohdat esittäytyvätkin Turusen upessa luontokuvissa. Turusen lempikohteita ovat kiiruna, aidosti arktinen lintu sekä kunnioitusta herättävä metsän kuningas, karhu. Viimeisimmässä kirjassaan Lapin maa revontulet ovat pääosassa.

Vuosien varrella Turunen on pitänyt lukuisia näyttelyitä sekä kuvaesityksiä. Turusen kokonaan kuvittamia kirjoja ovat Inarijärvi-kirja (2009), Lapin valot (2011) sekä Inarin Vuosi.

Urho Kekkosen kansallispuisto toivottaa kaikki tervetulleiksi luontoiltaan!

Lisätietoja:
Saariselän palvelupiste Kiehinen, p. 0206 39 7200
Suunnittelija, Kristiina Aikio, Metsähallitus, p. 040 480 4424

Kuvatiedot: Linnut (Pertti Turunen). HUOM! Kuvaa saa käyttää vain tästä asiasta uutisoitaessa.

Liitetiedostot

 

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs