Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Harppaus Taideakatemiasta Hämärän alueelle Taidemuseoon

Turun ammattikorkeakoulu

Harppaus Taideakatemiasta Hämärän alueelle Taidemuseoon

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2015 klo 07:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuvan Rita Anttilan opinnäytetyö Hämärän alue on esillä Turun Taidemuseon Studiossa 13.3.–17.5.2015. Näyttelytilaan erikokoisina ripustetut valokuvat pyrkivät kertomaan sisäisen tunteen ja rajallisuuden välisestä jännitteestä. Voivatko mielikuvat vastata todellisuutta?

Hämärän alue on tila, jossa näkeminen on sisäistä näkemistä ja jonka mittakaava on korostuneen vääristynyt. Subjektiivisuuden tilaa korostava näyttely ei kuitenkaan ole pelkkää kuvitelmaa.

– Näyttelyn rakentamisessa olen kiinnostunut mittakaavasta, valokuvien keskinäisistä suhteista sekä siitä, mitä tällä voi tavoittaa, sanoa. Pohdin, miten kertoa valokuvalla asioista, joiden perimmäinen olemus tuntuu olevan jossain aistien ja ruumiillisen kokemuksen piirissä, pohjimmiltaan sanattomana subjektiivisena tietona.Kuvat saattavat ilmentyä kuin unet, niissä on samankaltaista kesyttömyyttä. Kuitenkin kaikki oleva on sidottu rajallisuuteensa, valokuvassa se jäsentyy hahmotettavaan muotoon, kertoo kuvataiteilija Rita Anttila.

Mielikuvista mittakaavaan

Luonnollisen mittakaavan kautta tarkentuvat valokuvat pyrkivät vahvistamaan olemisen konkreettisuutta. Näyttelyn valokuvat tapailevat metafyysistä kokemusta myös kuvan ja sanan välisellä alueella. Nimeämisellä viitataan ikään kuin kuvan taakse, näkymättömiin.

– Työskentelen intuition varassa, leikkien. Kuva rakentuu kuin palapeli. Vain tekemällä saan kiinni uusista langoista, jotka johdattavat seuraaviin kuviin. Aiheet ja tunne jonkin kuvan tekemisen välttämättömyydestä tulevat nopeasti. Aikaa kuitenkin kuluu oikeilta tuntuvien kuvien tunnistamiseen eli tiivistämiseen, siis siihen, että erotan olennaisen, kuvailee Anttila.


Näyttelyn tiedotustilaisuus on torstaina 12.3. klo 11.00. 
Avajaiset ovat torstaina 12.3. klo 18–20. Tervetuloa!

Lisätiedot:

Rita Anttila
kuvataiteen koulutusohjelma, valokuva,
ritasonjamaria@gmail.com
050 3057 584

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs