Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Avaruus- ja seksimatka -tapahtumia Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Avaruus- ja seksimatka -tapahtumia Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2014 klo 13:16
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Avaruus- ja seksimatka -tapahtumia Heurekassa keväällä 2015

"Mietimme avaruutta ja seksiä koko elämämme - emmekä koskaan täysin ymmärrä mistä niissä on kyse", sanoo kuvajournalisti Touko Hujanen 11-kollektiivista.

"Haluamme tieteen ja journalismin kunnianhimoisella yhteistyöllä tuoda yleisön näiden kahden suuren salaisuuden kohtaamiseen - avaruus- ja seksimatkalle. On suuri yhteiskunnallinen epäkohta, että klikkijournalismilla ja pornografialla on monopoli elämän perusmysteereihin."

Epäkohtaan puututaan keväällä järjestettävässä Avaruus- ja seksimatka 2015 -nimisessä tapahtumien sarjassa, jossa sekä avaruutta että seksuaalisuutta lähestytään tieteen, taiteen ja journalismin näkökulmista. Tapahtumasarjan järjestävät yhteistyössä valokuvaajayhteisö 11-kollektiivi, digitaalinen julkaisu Long Play, Hitaan journalismin yhdistys sekä tiedekeskus Heureka.

Kaksi tapahtumista järjestetään tiedekeskus Heurekassa.

"Olemme kasvaneet ihmettelyyn Heurekassa jo lapsena. Miksi emme jatkaisi ihmettelyä siellä myös aikuisena", Hujanen perustelee paikan valintaa.

Samaa mieltä on Long Playn päätoimittaja Anu Silfverberg.

"Heurekan tapa yhdistää tietoa ja viihdettä on aivan ainutlaatuinen Suomessa, ja siksi se on paras paikka tapahtumalle, johon sisältyy sekä taidetta, tutkimusta, elämyksiä että journalismia. Long Play ja 11-kollektiivi taas ovat haaveilleet yhteistyöstä jo pitkään, koska molempia yhdistää halu tehdä aivan uudella tavalla jotain, mikä oikeastaan on melko vanhaa ja perinteikästä. Se on yhdenlainen match made in heaven."

Tapahtumasarja alkaa lauantaina 7. maaliskuuta Heurekasta. Ensimmäisessä Avaruus- ja seksi-illassa nähdään muun muassa palkittu kirjailija Johanna Sinisalo, joka kirjoittaa novellin esitettäväksi Heurekan planetaariossa. Planetaarioesitys käsikirjoitetaan novellin mukaan.

Tapahtumassa esitetään myös live-tiedelehti, jossa pureudutaan molempiin mysteereihin. Elävä tiedelehti on kuten paperiset esikuvansa: siinä on valaisevia ilmiöjuttuja, lyhyitä tietoiskuja ja kiinnostavia henkilöitä, mutta myös yleisöä osallistavaa tiedon visualisointia.

Yleisö voi osallistua useisiin muihinkin illan tapahtumiin kuten pehmosiittiöiden kilpajuoksuun, elävien siittiöiden tarkkailuun mikroskoopilla sekä antautua kohteeksi Meeri Koutaniemen kameralle.

Heurekan tapahtumien ikäraja on 18 vuotta, koska anniskeluoikeudet on tarkoitus ulottaa varsinaisesta ravintotilasta eri puolille tiedekeskusta. Heurekasta siis tulee yhden illan ajaksi ohjelmallinen klubi anniskeluoikeuksilla.

"On ilo tarjota Heurekaa myös "after dark" - eli aikuisille ilman lapsia. Ensimmäinen aikuisten iltamme viime keväänä ja jotkut näyttelyt, kuten Body Worlds, ovat osoittaneet, että aikuisyleisöllä on paljon uteliasta kiinnostusta tiede-elämyksiä kohtaan. Tätä tarjoamme jatkossa enemmän", sanoo Heurekan johtaja Tapio Koivu.

 

Heurekan iltojen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu "Kysy mitä vain seksistä tai avaruudesta" -tapahtuma Helsingin keskustassa sekä näyttely Valokuvakeskus Perissä Turussa.

Tapahtumasarjan verkkosivut avataan 1. helmikuuta 2015. Silloin avautuu myös lipunmyynti.

Tapahtumakokonaisuutta tai sen osia tukevat Koneen Säätiö, Alfred Kordelinin säätiö, TOP-säätiö, Oskar Öflundin säätiö sekä Taiteen edistämiskeskus.

 

Lisätietoja:

Long Play, 11-kollektiivi & Hitaan journalismin yhdistys: tuottaja Anne Leppäjärvi, 040 488 7525, anne.leppajarvi@gmail.com

Heureka: tapahtumapäällikkö Paula Havaste, 040 901 5375, paula.havaste@heureka.fi

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs