Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Valokuvaus » Adoben selvitys: Tällainen verkkosisältö puree kuluttajiin

Adobe

Adoben selvitys: Tällainen verkkosisältö puree kuluttajiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.01.2016 klo 10:00
Julkaisija: Adobe

Tiedote 14.1.2016

Adobe selvitti, millaisesta verkkosisällöstä kuluttajat ovat kiinnostuneita. Tutkimuksesta selvisi, että yli neljä viidestä käyttää keskimäärin kahta eri laitetta samaan aikaan. Yhdeksän kymmenestä sanoi vaihtavansa laitetta tai lopettavansa sisällön kuluttamisen, jos se ei vastaa heidän laatuodotuksiaan. Huumori koetaan toimivaksi sisältölajiksi, mutta vain 14 prosenttia vastanneista pitää organisaatioiden luomaa sisältöä viihdyttävänä.

Tulokset selviävät Adoben uudesta The State of Content: Rules of Engagement -tutkimuksesta, jossa selvitettiin yli 12 000 yhdysvaltalaisen ja eurooppalaisen kuluttajan verkko- ja laitekäyttöä sekä sisältömieltymyksiä.

Adoben mukaan kuluttajat käyttävät jopa viittä eri laitetta sisällön kulutukseen. 83 prosenttia vastanneista kertoi käyttävänsä keskimäärin kahta eri laitetta samaa aikaan. Vaikka useat kokivat monen laitteen käytön viihdyttäväksi (81 %) tai tuottavaksi (76 %), lähes puolet (47 %) vastanneista koki tilanteen häiritseväksi.

90 prosenttia vastanneista kertoi vaihtavansa laitetta tai lopettavansa sisällön kuluttamisen kokonaan, jos se ei vastaa heidän odotuksiaan laadusta, pituudesta tai formaatista. 67 prosenttia lopettaa sisällön kuluttamisen, jos se on liian pitkä. 79 prosenttia tekee samoin, jos sisältö ei toistu hyvin käytössä olevalla laitteella.

Huumori toimii, mutta harva sisältö viihdyttää

70 prosenttia vastanneista koki huumorin tekevän organisaatioista helpommin lähestyttäviä. Kuitenkin vain 14 prosenttia vastanneista koki organisaatioiden luoman sisällön viihdyttäväksi. Tutkimuksesta selvisi, että ihmisten saaminen nauramaan oli merkittävin syy sisältöjen jakamiselle.

”Tutkimuksen tulokset osoittavat, että olemme tottuneet viihtymään verkkosisällön, kuten videoiden ja kuvien, parissa. Samalla meillä on korkeat odotukset brändien tuottamille sisällöille esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä. Huumoripitoisen sisällön suosio kertoo huumorin tuovan organisaatioihin inhimillisyyttä”, sanoo Adobe Nordicin viestintäpäällikkö Jes Schyum.

Kuluttajat entistä epäluuloisempia organisaatioiden sisältöjä kohtaan

Tutkimuksessa havaittiin kuluttajien suosivan sisältöjä, joihin he luottavat. Samalla useat suhtautuvat verkkosisältöihin epäilevästi. Puolet vastanneista uskoo, että negatiivisia kommentteja tai arvosteluja poistetaan verkosta. 49 prosenttia vastanneista puolestaan pohtii, onko positiivisten arvostelujen tai kommenttien kirjoittajille maksettu korvausta. Lisäksi jopa 48 prosenttia sanoo epäilevänsä uutisartikkeleiden olevan puolueellisia.

”Kuluttajat ovat selvästi törmänneet tapauksiin, joissa esimerkiksi negatiivisia Facebook-kommentteja on poistettu. Organisaatioiden kannattaa panostaa luottamuksen rakentamiseen kuluttajien suuntaan. Vain 23 prosenttia vastanneista kertoi luottavansa sisältöön yrityksiltä, joiden tuotteita he eivät ole hankkineet. Kuluttajien luottamus kuitenkin kasvaa, jos yrityksen tuotteet tai palvelut ovat omasta kokemuksesta tuttuja. 43 prosenttia vastanneista sanoi luottavansa sisältöön yrityksiltä, joilta ovat hankkineet tuotteita aiemmin”, Jes Schyum jatkaa.

Tietoa tutkimuksesta

The State of Content: Rules of Engagement -tutkimukseen osallistui 12 169 yli 18-vuotiasta kuluttajaa Yhdysvalloista, Saksasta, Ranskasta, Australiasta ja Japanista. Adoben tilaaman tutkimuksen toteutti tutkimusyhtiö Edelman Berland. Vastaukset kerättiin verkkokyselynä 12.–29.9.2015. Tutkimuksen virhemarginaali on 0,89 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Sami Stormbom
+358 50 442 2301
sami.stormbom@hkstrategies.com

Adobe Systems

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. www.adobe.com/fi 

© 2016 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs