Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » Pidä suklaarasia kaukana koirasta jouluna

Folksam

Pidä suklaarasia kaukana koirasta jouluna

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 12:45
Julkaisija: Folksam

Koirien riski vahingoittua on selvästi suurempi jouluna ja uutenavuotena kuin muuhun aikaan vuodesta, osoittaa Folksamin tilasto. Eräs yleisimmistä vaaratilanteista on myrkytys. Koirat voivat muun muassa saada myrkyllistä teobromiinia suklaasta. Tässä saat vinkkejä, mitä sinun tulee pohtia suojataksesi koirasi joulunpyhinä.

Tässä ovat Folksamin parhaat neuvot koiravahinkojen välttämiseksi juhlapyhinä:

• Laita sivuun suklaarasia – suklaa sisältää teobromiinia, joka on myrkyllistä koirille. Jos koirasi on syönyt suklaata, soita ja neuvottele eläinlääkärin kanssa.

• Laita vieraiden laukut vaatekaappiin – joulunpyhät tarkoittavat vieraita ja monia jännittäviä laukkuja koiralle tutkittavaksi. Laukuissa voi olla vahvoja lääkkeitä.

• Pidä koira pois leipomisesta – vehnäleivonnaiset käyvät ja tuottavat alkoholia koiran vatsassa. Koira humaltuu ja pahimmassa tapauksessa saa alkoholimyrkytyksen.

• Nosta ylös kynttilät – heiluva häntä osuu helposti liekkiin. Jos koira polttaa itsensä tuleen tai lämpimään nesteeseen, se pitää välittömästi suihkuttaa viileällä, ei jääkylmällä, vedellä vähintään kymmenen minuutin ajan. Ota yhteys eläinlääkäriin neuvoja varten.

• Ei lihapullia koiralle – ei jos ne sisältävät sipulia, joka voi aiheuttaa koirallesi anemiaa.

•  Lahjanarut, glitter ja joulukoristeet ovat houkuttelevia koiralle – ja juuttuvat helposti koiran suolistoon. Voidaan tarvita leikkaus niiden poistamiseksi.

 

Lisätietoja:

Sofia Paltschik, markkinointipäälikkö, puh 050-5897682

Folksam Vahinkovakuutus Oy on osa ruotsalaista Folksam Sak –konsernia. Folksam Vahinkovakuutus tarjoaa kattavan vakuutusturvan, sekä vapaaehtoisia että lakisääteisiä vahinkovakuutuksia, yksityis- ja yritysasiakkaille sekä maatalouksille. Visiomme on, että ihmiset tuntisivat turvallisuutta kestävässä maailmassa. Olemme henkilökohtaisia, sitoutuneita ja vastuuntuntoisia. www.folksam.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs