Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » LähiTapiolan Omaetu-ohjelma ykkönen asiakasuskollisuuden vahvistamisessa

LähiTapiola

LähiTapiolan Omaetu-ohjelma ykkönen asiakasuskollisuuden vahvistamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 14:34
Julkaisija: LähiTapiola

LähiTapiolan Omaetu on etuohjelmien ykkönen asiakasuskollisuuden vahvistamisessa. Tämä selviää TNS Gallupin kanta-asiakasohjelmia tarkastelevasta tutkimuksesta. Lisäksi Omaetu on noussut toiseksi suositelluimmaksi kanta-asiakasohjelmaksi. Omaetua suositellaan, koska LähiTapiolalla on hyvä maine, Omaedun edut ovat rahanarvoisia ja ne on helppo ottaa käyttöön.

Asiakasuskollisuudessa Omaetu-ohjelma oli viime vuonna sijalla 4, mutta nousi nyt ykköseksi. Mukana tutkimuksessa ovat kaikki tunnetut kanta-asiakasohjelmat yli toimialarajojen. Ykkössija tarkoittaa, että LähiTapiolan Omaetu-ohjelmalla on merkittävin vaikutus asiakasuskollisuuteen. Tutkimuksen mukaan LähiTapiola on myös parantanut suoriutumistaan tässä suhteessa eniten.

Asiakassuhde LähiTapiolaan vaikuttaa vahvemmalta kuin esimerkiksi muilla vakuutusalan toimijoilla.

Asiakasuskollisuutta on tutkimuksessa mitattu kysymyksellä "Kuinka paljon LähiTapiolan Omaetu vaikuttaa asioinnin keskittämiseen".  Tulosten perusteella LähiTapiolan etuohjelmalla on kaikkein voimakkain ja entisestään vahvistunut vaikutus asioinnin keskittämiseen.

Kärjessä myös suositelluimpien etuohjelmien joukossa

Tutkimukseen vastanneista 67 prosenttia pitää kanta-asiakasohjelmia tärkeinä. Neljännes vastaajista sanoo kiinnostuksensa kanta-asiakasohjelmiin kasvaneen.

Pankki- ja vakuutusalan etuohjelmista LähiTapiolan Omaetu on noussut kaikkein suositelluimmaksi, kun mittarina käytetään NPS-seurantaa eli Net Promoter Scorea. LähiTapiolan Omaetua ollaan valmiita suosittelemaan yrityksen hyvän maineen, rahanarvoisten etujen, bonusten palkitsevuuden, muun asiakkuuden ja helposti käyttöön otettavien etujen vuoksi. LähiTapiola menestyy myös etuohjelman selkeydessä alan toimijoita paremmin, sillä lähes 40 prosenttia asiakkaista pitää Omaetu-ohjelman toimintaperiaatteita erittäin selkeinä.

Koko tutkimuksessa Omaetu on toiseksi suositelluin kanta-asiakasohjelma. Suositelluin kanta-asiakasohjelma on tutkimuksen mukaan S-bonus.

–Omaetu-ohjelma näyttäytyi tutkimuksessa suurimpana nousijana, jonka hyvät edut on huomattu. LähiTapiolan kohdalla korostuvat etujen palkitsevuus ja muu asiakkuus eli se, että vastaaja käyttää palvelujamme muutenkin. LähiTapiolan asiakkailla on käytössään markkinoiden kaksi suositelluinta etuohjelmaa, kun LähiTapiola ja S-ryhmä ovat solmineet strategisen kumppanuuden, joka kattaa muun muassa bonusyhteistyön, sanoo liiketoimintajohtaja Petri Pitkänen LähiTapiola-ryhmästä.

Viidennes LähiTapiolan Omaetu-asiakkaista arvioi asiakaspalvelun erityisen hyväksi.

Kanta-asiakasohjelma 2015 -tutkimuksen teki TNS Gallup tammikuussa 2015. Tutkimukseen vastasi 2000 iältään 18–70-vuotiasta suomalaista.

Lisätiedot:

Tutkimuksesta:

Minna Killström
kehityspäällikkö, LähiTapiola-ryhmä
040 6312 332

Omaetu-ohjelmasta:
Hanna-Leena Jauho
kehittämispäällikkö, LähiTapiola-ryhmä
050 3427 370

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs