Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » LähiTapiola tuo Päijät-Hämeeseen puhelinpalvelun, jossa terveydenhuollon asiantuntijat ohjaavat asiakkaat oikeaan hoitoon

LähiTapiola

LähiTapiola tuo Päijät-Hämeeseen puhelinpalvelun, jossa terveydenhuollon asiantuntijat ohjaavat asiakkaat oikeaan hoitoon

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2014 klo 09:31
Julkaisija: LähiTapiola

 

Lehdistötiedote

 

LähiTapiola on luonut täysin uudenlaisen puhelinpalvelun, ja päijät-hämeläiset pääsevät ensimmäisten joukossa käyttämään palvelua syyskuun 15.päivästä lähtien. Käytännössä kyse on siitä, että LähiTapiola aloittaa Kouvolan, Päijät-Hämeen, Hyvinkään sekä Riihimäen alueilla uuden puhelinpalvelun, jossa terveydenhuollon asiantuntijat neuvovat asiakkaita ja ohjaavat heidät tarvittaessa oikeaan hoitoon. Näillä alueilla otetaan käyttöön LähiTapiolan uusi TerveysHelppi- puhelinpalvelu, jonka asiakastyytyväisyys on ollut erinomainen.

LähiTapiolan Vellamon toimitusjohtajan Jukka Hertin mukaan LähiTapiolan tavoitteena on siirtyä pois toimintatavasta, jossa vakuutusyhtiön toiminta rajoittuu vain sairauden tai tapaturman jälkeen vain korvausprosessin hoitamiseen. 

  TerveysHelpissä tarkoituksena on muuttaa perinteistä tapaa. Päämääränä on se, että sairastuessaan asiakas ottaa ensin yhteyttä LähiTapiolaan palvelevaan puhelimeen, josta asiakasta neuvotaan terveys- ja korvausasiassa ja ohjataan sopivaan hoitoon. LähiTapiola ei rakenna omaa sairaalaa, vaan hoidon nopeuttaminen perustuu LähiTapiolan asiantuntemukseen sekä yhteistyöhön alan tunnettujen lääkärikeskusten kanssa”, Jukka Hertti kertoo.

Kun asiakas soittaa TerveysHelppiin, numerossa vastaava terveydenhoidon ammattilainen kuuntelee asiakkaan tilanteen. Puhelun aikana hoitaja arvioi ja neuvoo asiakasta mm. hoidontarpeen suhteen sekä arvioi alustavasti asiakkaan vakuutuksen korvattavuutta kyseisessä tilanteessa. Lisäksi hän neuvoo asiakkaalle sopivan hoitolaitoksen ja varaa hänelle ajan asiakkaan puolesta. Joskus hoitaja voi myös arvioida tilanteen kiireettömäksi ja tällöin asiakas voikin itse päättää jäädä odottamaan rauhassa esimerkiksi flunssan paranemista ja saa tarvittavat hoito-ohjeet.

TerveysHelpissä puheluihin vastaavat terveydenhuollon ammattilaiset, eli sairaanhoitajat ja laajan kokemuksen omaavat lähihoitajat. Mikäli konsultaatioihin tarvitaan apua, terveydenhuollon ammattilaisten apuna on päivystävä lääkäri. LähiTapiola ostaa TerveysHelpin palvelun Pihlajalinna-konserniin kuuluvalta Dextralta.  TerveysHelppi-palvelua on testattu keväällä pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa. Palvelua käyttäneet asiakkaat ovat olleet palveluun erittäin tyytyväisiä.  ”TerveysHelpin avulla pystymme ohjaamaan asiakkaan nopeasti hoitoon – tämä taas tarkoittaa sitä, että asiakas saa heti tarvitsemaansa apua ja hän paranee nopeammin”, Hertti kertoo.

Hertin mukaan palvelulla varmistetaan se, että LähiTapiola on terveysasioissa asiakasta lähellä. ”Nyt asiakkaan apu on puhelinsoiton päässä. Jos asiakas tarvitsee hoitoa, pystymme ohjaamaan hänet nopeasti hyvään hoitoon.” ”Olemme innoissamme tästä uudesta palvelusta. TerveysHelppi on mitä parhainta asiakaspalvelua. Asiakkaan kannalta on helppoa hoitaa sekä korvausneuvonta että lääkärin ajanvaraus yhdellä soitolla. Ja mikä parasta, saman soiton aikana asiakas saa vielä terveyskonsultointia mahdollisesta hoitotarpeesta. Uskonkin asiakkaidemme ottavan tämän palvelun innolla käyttöön”, Hertti sanoo.

Palvelun piiriin kuuluu Päijät-Hämeessä tuhansia asiakkaita, joilla on LähiTapiolan elinkaari-henkilövakuutustuote, Tapiolasta tai Lähivakuutuksesta hankittu lapsivakuutus, Lähivakuutuksesta hankittu aikuisturva, tai Tapiolasta hankittu Omavara-vakuutus tai lapsiturva-vakuutus. TerveysHelpin numero on 0206 1000.

 

Taustaa: • Uusi palvelu on osa LähiTapiolan terveys- ja hyvinvointistrategian toteuttamista. Osana strategiaa LähiTapiola on hankkinut omistukseensa osuudet Pihlajalinna-Dextrasta sekä Diacorista. LähiTapiola ei rakenna omaa sairaalaa, vaan hoidon nopeuttaminen perustuu LähiTapiolan asiantuntemukseen sekä yhteistyöhön eturivin hoitolaitosten kanssa.

• Henkilövakuuttamiseen liittyviä korvauksia maksetaan vuosittain useita satoja miljoonia euroa. ”Tämä on toimintaa, jossa kaikki voittavat – asiakkaamme saa parempaa palvelua sekä hyötyy itse esimerkiksi ansionmenetysten minimoinnin kautta, työnantaja muuan muassa sijaisjärjestelyjen vähentymisenä, LähiTapiola korvauskustannusten alentumisena ja yhteiskunta verotulojen myötä”, Hertti muistuttaa.

• LähiTapiolalla on paljon tilastotietoa siitä, miten kauan asiakkaiden parantumiseen kuluu aikaa erilaisten operaatioiden vuoksi. Esimerkiksi olkapääleikkauksesta toipumiseen vaikuttaa mm.hoitoon pääsyn nopeus, hoitolaitos sekä hyvin hoidettu kuntoutus.

• TerveysHelppi-puhelinpalvelua on testattu keväällä pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Nyt TerveysHelppi laajenee koko Suomeen. Syyskuussa toiminta laajentuu Savoon, Savo-Karjalaan, Hämeeseen, Keski-Suomeen, Päijät-Hämeeseen ja Pohjois-Suomeen. Marraskuussa TerveysHelppi laajenee myös muualle Suomeen.

 

 

 

LISÄTIEDOT:

Toimitusjohtaja Jukka Hertti, LähiTapiola Vellamo, puh. 0400 712 912

Palvelujohtaja Raija Nikander, LähiTapiola, 050 410 8822

Johtaja Veli-Matti Qvintus, LähiTapiola, 0400 685 356

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs