Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » Keittiö palovaarallisin paikka kotona

Folksam

Keittiö palovaarallisin paikka kotona

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 10:00
Julkaisija: Folksam

Sanotaan, että keittiö on kodin sydän, mutta se on myös tila, jossa tulipalot useimmiten alkavat ruotsalaisissa kodeissa. Kolmasosa kaikista asuntopaloista[1] saa alkunsa keittiössä. Erityisesti kerrostaloissa yli puolet paloista alkaa keittiöstä – ja liesi on näytelmän suurin roisto.   

 

Ruotsissa kuolee vuosittain 100-130 henkilöä tulipalojen seurauksena ja 90 prosenttia kuolemaan johtaneista paloista tapahtuu asunnoissa.

Folksam on tutkinut viimeisimmän viranomaisten (MSB) palotilaston ja katsonut lähemmin, missä palo alkaa kotona ja miksi.

Liesi on ylivoimaisesti yleisin tunnettu palon aiheuttaja kotona ja useimmiten se johtuu siitä, että liesi on unohdettu laittaa pois päältä ruoanlaiton yhteydessä. Se johtaa pääasiassa kuivakiehumiseen tai öljyn ylikuumenemiseen, mikä johtaa paloon.

 

– Monet ajattelevat ensisijaisesti elävää kynttilää suurimpana paloriskinä kodissa, mutta unohtavat lieden, lämmönlähteen, jota monet käyttävät päivittäin. Perustavanlaatuinen vinkki on, ettei koskaan jätä mitään kiehuvaa liedelle poistuessaan keittiöstä, sanoo Erik Arvidsson, vahingontorjuja Folksamilla.  

 

Paras tapa estää palon syttyminen liedellä on liesivahdin asentaminen. Se sulkee lieden ennen kuin palo saa alkunsa. Liesivahti koostuu sekä ajastimesta että valvontasuojasta, joko savunilmaisimesta, ylikuumenemissuojasta tai liiketunnistimesta.

 

– Niinkin arkinen asia kuin unohtunut lieden levy voi saada aikaan seurauksia, jotka tuhoavat ihmisten elämän. Sen takia info asiakkaillemme ja muille asunnonomistajille siitä, miten parhaiten suojautua paloa vastaan kotona, on asia johon satsaamme paljon, sanoo Erik Arvidsson.

 

Erik Arvidsson, vahingontorjuja Folksam Ruotsi, puhelin +46 708-31 62 94

Andreas Jerat, lehdistöpäällikkö Folksam Ruotsi, puhelin +46 708-31 58 01

Sofia Paltschik, markkinointipäällikkö Folksam Suomi, puhelin +358 505897682[1] Palotilasto kerätty kerrostaloista, omakotitaloista, rivitaloista ja vapaa-ajan asunnoista MSB:n tilastotiedoista, joissa pelastuspalvelu on ollut mukana.

Folksam Vahinkovakuutus Oy on osa ruotsalaista Folksam Sak –konsernia. Folksam Vahinkovakuutus tarjoaa kattavan vakuutusturvan, sekä vapaaehtoisia että lakisääteisiä vahinkovakuutuksia, yksityis- ja yritysasiakkaille sekä maatalouksille. Visiomme on, että ihmiset tuntisivat turvallisuutta kestävässä maailmassa. Olemme henkilökohtaisia, sitoutuneita ja vastuuntuntoisia. www.folksam.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs