Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » Helsingissä toimiva Dextra osaksi Pihlajalinna-konsernia

Dextra

Helsingissä toimiva Dextra osaksi Pihlajalinna-konsernia

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2012 klo 10:00
Julkaisija: Dextra

Pihlajalinna Oy ja Leena Niemistö ovat sopineet Dextra Oy:n siirtymisestä Pihlajalinna-konserniin. Dextran toimitusjohtaja ja pääomistaja, tohtori Leena Niemistö, on sopinut myyvänsä koko omistuksensa Dextrasta eli 60,6 % yhtiön osakkeista Pihlajalinnalle.

 

Helsingin Munkkivuoressa ja Kampissa toimivan Dextran palveluksessa on noin 200 yleis-, erikois- ja hammaslääkäriä sekä noin 100 muuta terveydenhuollon asiantuntijaa. Dextran kokonaismyynti vuonna 2011 oli 28 miljoonaa euroa.

 

Toimitusjohtaja Leena Niemistön johtamana Dextran päiväkirurgisesta sairaalasta sekä Urheilu- ja tapaturmaklinikasta on kehittynyt omien alojensa edelläkävijöitä Suomessa. Vakuutusyhtiön vuonna 2010 tekemän tutkimuksen mukaan Dextrassa hoidetut leikkaushoitoa vaativia polvivammoja saaneet potilaat kuntoutuivat työelämään huomattavasti nopeammin kuin muiden tutkimuksessa mukana olleiden yksityisten lääkärikeskusten potilaat. Dextra on hyvämaineinen ja tunnettu toimija pääkaupunkiseudulla. Tästä on osoituksena erinomainen asiakastyytyväisyys sekä Taloustutkimuksen vuonna 2011 tekemä tutkimus, jonka mukaan Dextra Munkkivuori on pääkaupunkiseudun asioiduin ja tunnetuin yksityinen lääkärikeskus.

 

- Yrityskauppa tukee Pihlajalinnan voimakasta kasvustrategiaa. Yrityskaupan myötä Pihlajalinna saa vahvan aseman pääkaupunkiseudulla, Suomen suurimmilla yksityisen terveydenhuoltopalveluiden markkinoilla. Lisäksi Pihlajalinna-konsernin erikoislääkäripalvelut, kuvantamis- ja sairaalatarjonta sekä työterveyshuoltopalvelut vahvistuvat merkittävästi. Pihlajalinnan vahva osaaminen ja edelläkävijyys kuntasektorille tarjottavien terveyspalveluiden osalta yhdistettynä Dextran vahvuuksiin yksityiselle sektorille tarjottavissa terveyspalveluissa mahdollistaa Suomen johtavan, kotimaisessa omistuksessa olevan terveyspalveluyrityksen luomisen. Toivotamme Dextran ammattitaitoisen henkilöstön ja ammatin­harjoittajat lämpimästi tervetulleiksi Pihlajalinna-konserniin. Yhdessä meillä on mahdollisuus rakentaa entistä laadukkaampia ja tehokkaampia terveydenhuollon palveluita suomalaisille yksityishenkilöille, yrityksille, vakuutusyhtiöille ja kuntasektorille, kertoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Mikko Wirén.

- Ostajana Pihlajalinna on paras mahdollinen taho Dextran asiakkaiden, henkilökunnan ja ammatinharjoittajien kannalta. Pihlajalinna on nopeasti kehittynyt, osaava ja vahvasti laatuun panostava yritys, jolla on resursseja kehittää Dextran palveluja edelleen ja tarjota sekähenkilöstölle että ammatinharjoittajille monipuolisia mahdollisuuksia. Pihlajalinna mahdollistaa myös Dextran Urheilu- ja tapaturmaklinikan, kuvantamisen ja päiväkirurgian valtakunnallisen kehittämisen. Olemme mm. sopineet jo Dextra Urheilu- ja tapaturmaklinikan käynnistämisestä Leville tulevana talvikautena, kommentoi Dextran toimitusjohtaja Leena Niemistö.

 

Dextra jatkaa kaupan toteuduttua toimintaansa entisissä tiloissaan ja omana yhtiönään. Kaupalla ei ole vaikutusta Dextran henkilökunnan ja ammatinharjoittajien asemaan. Toimitusjohtaja Leena Niemistö jatkaa Dextran toimitusjohtajana.

 

Handelsbanken Capital Markets on toiminut Leena Niemistön taloudellisena neuvonantajana yrityskaupassa.

 

Lisätietoja:
Pihlajalinna, toimitusjohtaja Mikko Wirén, p. 050 322 0927
Dextra, toimitusjohtaja Leena Niemistö, p. 050 597 9505

 

Pihlajalinna on yksi Suomen suurimmista yksityisen terveydenhuollon palvelujen tarjoajista. Pihlajalinna on perustettu vuonna 2001, ja sen omistajina ovat yhtiön henkilökunta sekä Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto. Toimintansa alussa Pihlajalinna tuotti ostolääkäripalveluja kunnille, ja vuodesta 2005 lähtien yhtiö on tarjonnut myös kokonaisvaltaisia yleis- ja erikoislääkäripalveluja seitsemällä lääkäriasemallaan Pirkanmaalla sekä Tampereen keskustassa toimivassa yksityissairaalassa. Pihlajalinnan liikevaihtoarvio vuodelle 2012 on noin 49 miljoonaa euroa, ja yhtiöön kuuluu yli 700 terveydenhuollon ammattilaista. Lisäinformaatio: www.pihlajalinna.fi

 

Vuonna 1964 perustettu Dextra on pääkaupunkiseudun johtavia yksityisen terveydenhuollon palvelujen tarjoajia, jolla on toimipisteet Helsingin Munkkivuoressa ja Kampissa. Dextran palvelutarjontaan kuuluvat yleis-, erikois-  ja hammaslääkäreiden vastaanottopalvelut, 7-24/7 päivystyspalvelut, kuvantamis- ja laboratoriopalvelut, päiväkirurginen sairaala, fysioterapia- ja kuntoutuspalvelut sekä monipuoliset työterveyspalvelut. Yksityisten asiakkaiden lisäksi Dextran palveluja ostavat muun muassa vakuutusyhtiöt ja yritykset. Dextra on täysin kotimainen, laatupalkittu terveydenhuoltopalvelujen tuottaja, jolla on oikeus käyttää Avainlippu-tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta. Lisäinformaatio: www.dextra.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs