Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Vakuutus » Finanssiasioista kysytään yhä enemmän FINEn neuvonnasta

FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Finanssiasioista kysytään yhä enemmän FINEn neuvonnasta

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2014 klo 09:00
Julkaisija: FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta

Asiakkaat ottivat viime vuonna yhteyttä Vakuutus ja rahoitusneuvonta FINEn neuvontaan 9 % edellisvuotta enemmän. Eniten kysyttiin kotivakuutuksista, tapaturmavakuutuksista, luottoasioista sekä liikenne- ja autovakuutuksista, joista jokaisesta tuli yli tuhat yhteydenottoa. Valtaosa asioista selvisi alkuvaiheen neuvonnassa jo saman päivän aikana, 96 % viimeistään kolmen kuukauden sisällä.

”Korvauspiirin määrittely ja vahingon määrä aiheuttivat paljon valituksia vakuutusasioissa. Keskeisimpiä asioita olivat kosteusvauriot kotivakuutuksissa ja lääketieteelliset kysymykset yksityis­tapaturmissa”, Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn toimitusjohtaja Irene Luukkonen kertoo.

”Luottoasioissa asuntolainan marginaalit herättivät eniten valituksia, niistä tuli aikaisempia vuosia huomattavasti enemmän kysymyksiä. Arvopaperi­asioissa oli rauhallisempaa”, johtaja Erik Sirén FINEstä sanoo.

Monimutkaisimmat tapaukset lautakuntakäsittelyyn

Neuvontaan tulleista yli 10 300 asiakastapauksesta alle 8 %, (804 ) eteni FINEn yhteydessä toimivien Vakuutus-, Pankki ja Arvopaperilautakuntien käsittelyyn. Asioiden käsittely lautakunnissa on vaihtoehto tuomioistuinmenettelylle. Se ei vaadi asiamiestä, eikä maksa asiakkaalle mitään.

”Yli puolet lautakuntien ratkaisusuosituksista liittyi vastuu-, tapaturma- ja kotivakuutuksiin. Yritysten asioita, lähinnä oikeusturvaan ja vastuukysymyksiin liittyneitä riitoja tuli vireille aikaisempia vuosia selkeästi enemmän”, Luukkonen sanoo.

Riippumattomien lautakuntien antamat ratkaisut ovat suositusluonteisia ja niihin voi tutustua FINEn verkkosivuilla: www.fine.fi. Viime vuonna finanssiala noudatti suosituksia lähes 100 %:sti.

Sähköistä asiointia kehitetään

Asiakkaiden yhteydenottoa ja asiointia on helpotettu ja nopeutettu uusien sähköisten järjestelmien avulla. Tänä vuonna on tarkoituksena ottaa käyttöön sähköiset yhteydenottokanavat ja TUPAS-tunnistautuminen.

”Suurin osa asiakkaista, yli 80%  ottaa FINEn neuvontaan yhteyttä puhelimitse. Perusperiaatteena on, että asiakas on ensin yhteydessä omaan palvelutarjoajaansa, jossa asiat useimmin selviävät. Ongelmatilanteissa annamme maksutonta selvittely- ja neuvotteluapua erimielisyyksien ratkaisemiseksi”, Sirén FINEstä kertoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Irene Luukkonen, p. 09 6850 1226 tai 050 3030 265.
Johtaja Erik Sirén, p. 09 6850 1240 tai 040 555 3371.
Viestintäpäällikkö Elina Antila, p. 09 6850 1246, tai 040 548 3838.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs