Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Vammaisten lasten oikeudet koskettivat: Kauneimmat Joululaulut -tulos nousi edellisestä vuodesta

Suomen Lähetysseura

Vammaisten lasten oikeudet koskettivat: Kauneimmat Joululaulut -tulos nousi edellisestä vuodesta

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2014 klo 09:56
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Viime joulun Kauneimmat Joululaulut -kampanja teki hyvää niin laulajille kuin kehitysmaiden vammaisille lapsillekin. Kampanjan alustava tulos on noin 985 000 euroa, mikä on yli 40 000 euroa edellistä vuotta korkeampi.

Monista seurakunnista kantautui uutisia Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksien kävijämäärien noususta. Esimerkiksi Espoon tuomiokirkkoseurakunta on jo päättänyt lisätä ensi jouluna laulutilaisuuksien määrää. Myös Kauneimmat Joululaulut -messua vietettiin ahkerasti. Perinteiset joululaulut ja yhdessä laulaminen ovat edelleen – tai jopa kasvavassa määrin – osa monen suomalaisen joulunviettoa.

Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätyt kolehdit tuottivat noin 750 000 euroa, muilla tavoin joulukeräykselle annetut lahjoitukset olivat 235 000 euroa. Vuoden 2013 Kauneimmat Joululaulut -kampanjan tuotto käytetään kehitysmaiden vammaisten lasten hyväksi tehtävään työhön. Halutessaan seurakunnat voivat ohjata laulutilaisuuksien kolehdit myös oman seurakuntansa nimikkokohteisiin Lähetysseuran kautta.

Tuttu suosikki voitti lauluäänestyksen

Joululauluäänestyksessä kärkeen tuli jälleen tuttu kolmikko. Sydämeeni joulun teen oli selvä voittaja. Toiseksi tulleen Varpunen jouluaamuna -laulunja kolmannen sijan napanneen Tulkoon joulun välillä käytiin kova kamppailu. Kärkikolmikko sai 40 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Sylvian joululaulu jäi neljänneksi ja viidenneksi nousi ehkä vähän yllättäen Taivas sylissäni -laulu. Sen jälkeen hajonta eri kappaleiden välillä olikin jo suurta.

Suurin osa äänistä annettiin Kauneimmat Joululaulut -nettisivuilla, mutta paljon äänestyslipukkeita tuli myös seurakunnista ja erilaisista tapahtumista. Äänestäneiden kesken arvottiin viisi Kauneimmat joululaulut -nuottikirjaa. Ne matkaavat Björkbodaan, Ylihärmään, Helsinkiin, Joutsenoon ja Hartolaan.

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs