Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Valamossa vaalitaan kädentaitoja

Valamon luostari

Valamossa vaalitaan kädentaitoja

Kutsu.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 10:09
Julkaisija: Valamon luostari

KUTSU JA TIEDOTE

Toivotamme median edustajat tervetulleiksi Valamon luostarin osastolle 7c41 Helsingin Kirjamessuille 24.-27.10.2013. Paikalla pe klo 13-16 sekä su klo 12-15 kirjansitoja Seppo Seppälä, la koko päivän hopeatöiden tekijä Jaana Oljakka. Lauantaina klo 13.30-14.30 voi myös nauttia kirjailija Torsti Lehtisen luennosta. Osastolla paikalla koko messujen ajan myös Valamon veljestön edustajia.

Tervetuloa myös Joensuun Taikasormet -kädentaitomessuille 26.-27.10.2013, osastolle A3. Paikalla korutaiteilija Airi Hietala sekä Valamon opiston edustajia.

 

Kädentaitoja tämän päivän ihmisille

Valamon luostari on oikea käsityöihmisen aarreaitta. Luostarin pyhäköistä ja muista tiloista löytyy suunnaton määrä erilaista käsintehtyä taide- ja käyttöesineistöä.

Yksi luostarin tavoitteista onkin vaalia ja ylläpitää erilaisia vanhoja kädentaitoja. Luostarin omissa työpajoissa tehdään mm. kudonta- ja ompelutöitä, kehystetään tauluja sekä valmistetaan mehiläisvahakynttilöitä ja kuuluisaa Valamon viiniä. Onpa luostarissa myös puusepän verstas, jalometallipaja ja pienimuotoinen metallivalimokin.

Luostarin yhteydessä toimivassa kansanopistossa järjestetään kaikille avoimia lyhytkursseja, joilla voi opiskella esimerkiksi tekstiili- ja mosaiikkitöitä, kultakirjontaa, ikonimaalausta, lyijylasi- ja luutöitä, puunkaiverrusta, himmelin tekemistä tai vaikkapa pläkkipellin ja eri jalometallien käsittelyä. Ensi vuonna ohjelmaan palaa pitkän tauon jälkeen myös kauan kaivattu kalligrafia.

Kädentaitojen ohella Valamon opisto järjestää kursseja mm. luovasta kirjoittamisesta, aforismeista ja esseistä. Lisäksi kursseilla tehdään kirjoja ihan konkreettisesti: kirjansidontaa voi opiskella aivan alkeista lähtien. Edistyneemmät kirjansitojan voivat saada uusia haasteita töihinsä vaikkapa hopeisilla kansikoristeilla, lukoilla ja saranoilla, joita voi suunnitella ja valmistaa opiston jalometallipajassa. 

Tulevana viikonloppuna kaksilla messuilla

Valamon käsityökurssitarjonta on esillä viikonvaihteessa Taikasormet-kädentaitomessuilla Joensuussa osastolla A3. Osastolla voi seurata Valamossa oppia saaneen korutaiteilija Airi Hietalan työskentelyä.

Samaan viikonvaihteeseen osuvat myös Helsingin Kirjamessut. Valamon osastolla voi mm. tutustua Valamon 150-vuotiaaseen julkaisutoimintaan, nähdä kirjansidontatyöpajoja sekä tietysti vaihtaa kuulumisia meidän valamolaisten kanssa. Myynnissä on ortodoksista kirjallisuutta sekä muita Valamon tuotteita.

 

Lisätietoja: Valamon opiston va. rehtori Kimmo Kallinen, puh. 050 324 7585, kimmo.kallinen@valamo.fi

 

Liitetiedostot

Valamon ortodoksinen luostari Heinävedellä on ortodoksisen kulttuurin ja hengellisen elämän keskus. Valamon luostarin historia ulottuu ainakin 700 vuoden päähän. Luostarin veljestössä on tällä hetkellä 14 jäsentä ja eri yksiköissä työskentelee kolmisenkymmentä palkattua työntekijää. Kymmenet tuhannet matkailijat ja pyhiinvaeltajat tutustuvat luostariin vuosittain.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs