Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Väkivallaton viikko 25.11.–2.12.2013: Uskonto ja tietotekniikka väkivallan välineinä

Suomen NNKY-liitto

Väkivallaton viikko 25.11.–2.12.2013: Uskonto ja tietotekniikka väkivallan välineinä

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2013 klo 11:10
Julkaisija: Suomen NNKY-liitto

Väkivallattoman viikon pääteemoina ovat tänä vuonna hengellinen väkivalta ja nettikiusaaminen.

Ahdas uskonnollisuus voi johtaa toisen alistamiseen ja hengelliseen väkivaltaan. Tavallisesti ongelmat alkavat, kun yhteisön ja sen jäsenen uskonkäsitykset alkavat eriytyä toisistaan. Hengellinen väkivalta on uskonnollisuuteen liittyvää tahallisen fyysisen, henkisen tai hengellisen vahingon aiheuttamista. Erityisen suuri riski hengelliselle väkivallalle on tiukoissa, suljetuissa yhteisöissä.

Nettikiusaamisen muotoja voivat olla esimerkiksi toisen nimellä esiintyminen, kuvien manipulointi ja levittäminen sekä sulkeminen virtuaalisen ryhmän ulkopuolelle. Nykyteknologia mahdollistaa kiusaamisen ympärivuorokautisesti, koko maailman edessä ja nimettömänä. Suomalaisista lapsista ja nuorista verkkokiusatuksi joutuu 5–9 %.

Väkivallaton viikko on Pohjois-Amerikassa toimivista Nuorten Naisten Kristillisistä Yhdistyksistä vuonna 1995 liikkeelle lähtenyt kansainvälinen teemaviikko, jonka tarkoituksena on tukea väkivallattomuuden kulttuuria ja väkivallattomien ratkaisujen löytämistä. Suomessa sitä vietettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1997. Perinteistä Väkivallatonta viikkoa vietetään 25.11.–2.12.2013.

Viikko alkaa YK:n kansainvälisestä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä, jolloin järjestetään väkivallan vastaista työtä tekevien järjestöjen yhteinen Valoa, ei väkivaltaa -kynttilätapahtuma eri paikkakunnilla. Helsingissä kynttilätapahtumaa vietetään Narinkkatorilla. Väkivallattoman viikon päättävät Maailman aids-päivä 1.12. ja NNKY:n Unelmanpäivä 2.12.

NNKY:n kokoama Väkivallattoman viikon aineisto on vapaasti käytettävissä ympäri vuoden ja se on ladattavissa Suomen NNKY-liiton kotisivuilla www.ywca.fi. Lisäksi Väkivallattoman viikon julisteita ja kortteja voi tilata viikon tapahtumia varten toimistonhoitaja Leila Variolalta, p. (09) 4342 2911, leila.variola@ywca.fi.

 

Lisätietoja: Anne Lagerstedt, anne.lagerstedt@ywca.fi, (09) 4342 2925, 040 359 3138.

 

Liitetiedostot

NNKY on maailman laajin kristillinen naisliike

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on ekumeeninen, monikulttuurinen ja kansainvälinen liike, jossa eri-ikäisiä naisia ja tyttöjä rohkaistaan kohtaamaan erilaisuutta ja osallistumaan oman yhteisön toimintaan ja päätöksentekoon. NNKY-liike toimii noin 120 maassa.

NNKY on perustettu Suomeen vuonna 1896 ja on siten yksi maamme vanhimmista naisjärjestöistä. Suomessa toimii 26 NNKY-yhdistystä 23 paikkakunnalla.

NNKY-yhdistyksissä voi harrastaa, vaikuttaa, opiskella, ohjata kerhoja, järjestää tapahtumia, tehdä vapaaehtoistyötä, kantaa vastuuta tai tuoda toimintaan oman osaamisensa. Toimintamuodot vaihtelevat eri paikallisyhdistyksissä.

Suomen NNKY-liiton luottamustehtävissä voi vaikuttaa naisten ja tyttöjen elämään liittyviin yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja hyvinvointiin sekä osallistua kansainväliseen järjestöyhteistyöhön. Jäsenetuja ovat muun muassa jäsenlehti Näkyvä Nainen ja jäsenalennukset Tunturikeimiöllä Muoniossa sekä Hotelli Helkassa Helsingissä.

www.ywca.fi

www.facebook.com/SuomenNNKY 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs