Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Vainojen uhrien 70-vuotismuistotilaisuus Porissa

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Vainojen uhrien 70-vuotismuistotilaisuus Porissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 16:45
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Auschwitz-Birkenaun kuolemanleirien vapautumisesta tulee vuonna 2015 kuluneeksi 70 vuotta. Tämän johdosta Satakunnan Kansanlähetys järjestää Vainojen uhrien 70-vuotismuistotilaisuuden tiistaina
27. tammikuuta klo 18 Porin seurakuntakeskuksessa.

Muistotilaisuuden pääpuheen pitää kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi. Lisäksi kuullaan rehtori Alexander Brukin luentopuhe sekä lähetysteologi Juhani Koiviston ja Turun juutalaisen seurakunnan puheenjohtajan Tomer Huhtamäen puheenvuorot. Musiikkiosuudesta vastaa taiteilija Viktor Klimenko. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Suomessa, kuten useissa muissakin maissa, vietetään 27. tammikuuta Vainojen uhrien muistopäivää, jolla kunnioitetaan juutalaisvainojen ja muiden laajojen kansanvainojen uhrien muistoa. Päivämäärä 27.1. perustuu Euroopan parlamentin vuonna 1995 antamaan suositukseen yleiseurooppalaisen muistopäivän viettämisestä. Tuossa päätöslauselmassa muistopäivän ajankohdaksi oli määritelty Auschwitz-Birkenaun kuolemanleirikokonaisuuden vuoden 1945 alussa tapahtuneen vapautumisen vuosipäivä.

Suomessa Vainojen uhrien muistopäivää on vietetty vuodesta 2002 valtioneuvoston päätöksellä, joskaan se ei ole liputus- eikä vapaapäivä. Kansainväliseksi tapahtumaksi muistopäivä on tullut Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksen 1.11.2005 antamalla päätöslauselmalla, jossa siitä puhutaan holokaustin muistopäivänä.

Lisätiedot:
Antti Kiviranta, antti.kiviranta@sekl.fi, 0400 205287

Tiedotetta tarkennettu 16.1.2015 tapahtuman järjestäjän osalta.

 

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön noin 70 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs