Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » USKOT-foorumi: On tuomittavaa, jos väkivaltaa perustellaan uskonnolla

Kirkon tiedotuskeskus

USKOT-foorumi: On tuomittavaa, jos väkivaltaa perustellaan uskonnolla

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2015 klo 15:06
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Joukkomurha Pariisissa järkyttää kaikkia ihmisiä. Suomen muslimeja, kristittyjä ja juutalaisia edustava USKOT-foorumi yhtyy verenvuodatuksen aiheuttamaan järkytykseen ja huoleen demokratiasta ja yhteiskuntarauhasta.

"Myötätuntomme on kaikkien uhrien omaisten ja läheisten luona", USKOT-foorumin yhteisessä kannanotossa todetaan.

Kannanotossaan foorumi toteaa, ettei summittainen tappaminen ja terrorismi ole hyväksyttävä keino minkään päämäärän ajamiseksi.

"On erityisen vastenmielistä ja tuomittavaa, jos väkivaltaa yritetään perustella uskonnolla."

USKOT-foorumin edustajat toteavat, että paras turva viharikoksia vastaan on uskontojen, kulttuuritaustojen ja vakaumusten turvallinen vuoropuhelu, rinnakkainelo ja yhteistyö.

"Ääri-ilmiöitä ja turvattomuutta vastaan on kamppailtava yhdessä. Uskontojen rauhantyölle on yhä suurempi tarve. Yhteistyötä eri uskontokuntien välillä on yhä lisättävä. USKOT-foorumi rakentaa omalta osaltaan yhteistä Suomea, Eurooppaa ja maailmaa luottamuksen, avoimuuden ja kunnioituksen hengessä. Tavoitteemme on demokraattinen yhteiskunta, jossa kaikki voisivat tuntea olevansa kotona ja jossa kaikkien ihmisoikeuksia vaalitaan."

USKOT-foorumin varapuheenjohtaja, Turun piispa Kaarlo Kalliala kommentoi näin:

"Jälleen tänään muistan sheikki Ibrahim Mogran, toverini Euroopan uskontojohtajien neuvostossa, hyvän tiivistyksen: ”Mikään uskonto ei opeta terrorismia.” Meitä kutsutaan paremmiksi eikä pahemmiksi”.

Uskontojen yhteistyö Suomessa - USKOT-foorumi ry perustettiin 2011. Perustajajäsenyhteisöt edustavat juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia: Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvosto ry, Suomen Evankelis-luterilainen kirkko, Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry (SEN), Suomen Islam-seurakunta (suomalainen tataariyhteisö) ja Suomen Islamilainen Neuvosto ry (SINE).

Median yhteydenotot piispa Kaarlo Kallialaan, erityisavustaja Mari Leppänen: p. 050 3543 248

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs