Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Tunnustuskirja, keskustelua uskosta

Lasten Keskus

Tunnustuskirja, keskustelua uskosta

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2013 klo 12:39
Julkaisija: Lasten Keskus

Suomessa on meneillään eriskummallinen uskontokeskustelu: sen kohteena on etenkin kristinusko ja sisältönä uskon oikeutus. Keskustelua ovat sävyttäneet ennakkoluulot, vastakkainasettelut ja suoranaiset syytökset. Jopa Suvivirren moraalinen hyväksyttävyys on jo joitakin vuosia ollut tehotutkinnassa.

 

Katoliseen kirkkoon kolmikymppisenä liittynyt Antti Nylén vastaa haasteeseen. Uskonnottoman kasvatuksen saanut kirjailija kertoo Tunnustuskirjassa itsestään sekä suhteestaan kirkkoon ja sen opetuksiin henkilökohtaisesti, vaativasti – ja tunnustuksellisesti. Hän kuvailee tietään kristityksi yrittämättä kätkeä tuon tien mutkikkuutta ja hämäryyttä. Usko ei ole hänelle lopullisia totuuksia eikä kokoelma Jumalalta saatuja sääntöjä. Kristillinen usko on taistelua pahaa vastaan.

”Minun täytyy pysytellä pienessä ja yksityisessä. Voin esitellä omia ajatuksiani ja omaa tilannettani siinä toivossa, että niissä on jotakin yleistä. Kirjoitan kristittynä, esimerkkitapauksena”, Antti Nylén sanoo.

”Kristinuskosta ei voi enää kirjoittaa niin, että olisi toivoa saavuttaa laaja, avoin ja aito keskusteluyhteys lukijoihin. Puheenaihe on tavallaan kadonnut kuuluvista”, Nylén toteaa. ”Uskovainen on pian meidän virallinen Toisemme. Uskontoa voidaan sietää ja suvaita, jopa ihastella, kunhan se ei näy eikä kuulu julkisessa elämässä.”

Antti Nylén on palkittu esseisti ja 1800-luvun ranskalaiseen kirjallisuuteen erikoistunut suomentaja. Hän on julkaissut kaksi esseekokoelmaa ja useita klassikkosuomennoksia.

 

 

Antti Nylén: Tunnustuskirja. 242 s. ISBN9789522473790. KL 17.1/20.2. Ovh. 25,10

Kansikuva ja tekijän kuva täältä: http://www.kirjapaja.fi/tuotteet/2384-tunnustuskirja

 

Lisätietoja: Antti Nylén, antti.nylen@pp.inet.fi, puh. 041 523 8414.

tai Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, puh. 040 553 4757.

Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

HUOM! Torstaina 4.4. klo 18 Antti Nylén ja Kimmo Saares keskustelevat Tunnustuskirjasta Arkadia-kirjakaupassa (Arkadia International Bookshop, Nervanderinkatu 11, 00100 Helsinki).

 

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs