Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Tuhat lasta mahtuu Espoon seurakuntien ensi syksyn muskareihin

Espoon seurakunnat

Tuhat lasta mahtuu Espoon seurakuntien ensi syksyn muskareihin

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 12:52
Julkaisija: Espoon seurakunnat

”Muskari on mukava, yhteinen harrastus jossa viihtyvät sekä vanhemmat että lapset. Se antaa hyvän pohjan musiikkiharrastuksen jatkamiselle soitinopintojen parissa tai lapsikuorossa laulaen”, muskariopettaja Heli Vapaakallio kertoo perheiltä saadusta palautteesta.

Espoon suomenkielisissä seurakunnissa aloittaa yhteensä 87 muskariryhmää syksyllä 2016. Oppilaspaikka on varattu noin tuhannelle lapselle. Ryhmiin ilmoittaudutaan Espoon seurakuntien verkkosivuilla maanantain 2.5. ja sunnuntain 22.5. välisenä aikana.

Muskariryhmät kokoontuvat pääosin aamupäivisin, osa ryhmistä iltapäivisin tai alkuillasta. Toiminta alkaa syksyllä viikolla 33 ja kevätkaudella viikolla 2. Lukuvuodessa on 30 toimintaviikkoa, joista 2–3 voi olla muu kuin tavallinen muskarikerta, esimerkiksi konsertti, juhla tai perhemessu.

Vauvaryhmiin (3–12 kk) otetaan enintään kaksitoista lasta aikuisen kanssa. Vauvamuskarissa lauletaan, körötellään, liikutaan, soitetaan, lorutellaan ja kuunnellaan musiikkia. Muskaritunnin kesto on 30 minuuttia. Sisarusryhmässä tunnin kesto on 30–40 min. Sisarusryhmään voi osallistua myös yhden lapsen kanssa. 

3–6-vuotiaiden muskariryhmien kesto on 40 minuuttia, ja näissä lapset käyvät ilman vanhempia. Kanteleryhmissä opetellaan soittamaan viisikielistä kannelta. Lasten suositusikä on kuusi vuotta kauden alkaessa, mutta viidenkin vanhoja on otettu ryhmiin. Kerran kesto 40–60 min.

Muskarimaksu on 75 € lukukaudelta, sisaralennus -50 % kaikista sisaruksista. Mikäli perhe saa jotakin Kelan harkinnanvaraista tukea, ei maksua peritä. Seurakunnan jäsenet ja jatkavat oppilaat ovat etusijalla muskariin. Muskareihin ilmoittaudutaan seurakunnan nettisivujen kautta läpi vuoden. Ryhmiin pääsee mukaan myös kauden aikana, mikäli on tilaa.

Tuomiokirkkoseurakunnassa, Leppävaarassa, Tapiolassa ja Espoonlahdessa toimivat lisäksi 5–8-vuotiaille tarkoitetut lapsikuorot. Niiden toiminta on maksutonta ja niitä johtavat tutut muskariopettajat. Ilmoittautuminen ryhmään tapahtuu erillisellä kuoroilmoittautumislomakkeella verkossa.

 

Perheiden kertomia syitä käydä muskareissa:

  • Musiikkiharrastus tukee lapsen kielenkehitystä.
  • Osaavat opettajat ja toimivat tilat.
  • Opitaan yhdessä laulut ja leikit, joita voi laulaa kotona.
  • Tutustutaan alueen muihin vanhempiin ja saadaan kavereita, sekä vanhemmille että lapsille.
  • Lapsi tutustuu seurakuntaan.
  • Lapsi laulaa kotona ahkerasti muskarissa opittuja lauluja ja pitää muskaria pehmoleluilleen.
  • Kahvila ja leikkihuoneessa leikkiminen kuuluvat meidän muskarikäyntiin ja lapsi odottaa kovasti muskaripäivää.

 

Lisätietoja: musiikkileikkikoulun opettaja Heli Vapaakallio heli.vapaakallio@evl.fi 050 432 7527. www.espooseurakunnat.fi/muskarit

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 169 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.
Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs