Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Terveisiä Australiasta -konsertti 5.1.2016

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Terveisiä Australiasta -konsertti 5.1.2016

Tiedote.
Julkaistu: 30.12.2015 klo 13:53
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Tiedote 30.12.2015

Terveisiä Australiasta -konsertti 5.1.2016  

Satu Vänskä, Richard Tognetti, Timo-Veikko Valve ja  Paavali Jumppanen konsertoivat loppiaisaattona Lahden Ristinkirkossa

Terveisiä Australiasta  -konsertti järjestetään Lahden Ristinkirkossa tiistaina 5.1.2016 kello 19. Esiintyjinä ovat Australian kamariorkesterin (ACO) viulistit Richard Tognetti ja Satu Vänskä, orkesterin soolosellisti Timo-Veikko Valve sekä pianisti Paavali Jumppanen. Hän on yksi Australian kamariorkesterin vakituisista yhteistyökumppaneista.

Konsertin säveltäjänimiä ovat Leclair, Bach, Paganini, Brahms ja Sibelius. Ohjelmassa kuullaan muun muassa Leclairin sonaatti kahdelle viululle Tognettin ja Vänskän esittämänä, Johann Sebastian Bachin sonaatti viululle ja uruille/cembalolle nro 2 Tognettin, Jumppasen ja Valveen esittämänä sekä kaikkien neljän esittämänä Bachin kaksoisviulukonserton hidas osa. Erikoisuutena on australialaissäveltäjä Peter Sculthorpen musiikkia. Konsertissa kuullaan Jean Sibeliuksen harvoin kuultu selloteos Malinconia op. 20 Valveen ja Jumppasen esittämänä. Ohjelmassa on myös Paganini-iloittelua Kapriisista numero 5 sekä Johannes Brahmsin sonaatti viululle ja pianolle d-molli nro 3. 

Richard Tognetti on syntyperäinen australialainen viulisti, kapellimestari ja säveltäjä. Hän on toiminut Australian kamariorkesterin taiteellisena johtajana vuodesta 1989. Australian lisäksi ACOlla on säännöllisesti kiertueita Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa. Tognetti on vakiinnuttanut kansainvälisen maineensa vaikuttavilla esityksillään ja taiteellisella omaperäisyydellään sekä lukuisilla palkituilla levytyksillään.

Viulisti Satu Vänskä toimii Australian kamariorkesterin apulaisjohtajana esiintyen säännöllisesti myös solistitehtävissä. Hän on asunut Sydneyssä vuodesta 2004.

Satu Vänskä aloitti viuluopinnot syntymämaassaan Japanissa kolmevuotiaana ja jatkoi  Päijät-Hämeen konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa Pertti Sutisen ja myöhemmin Münchenissä Ana Chumachenkon oppilaana. Hän oli Lahden kaupunginorkesterin nuori solisti vuonna 1998.  Keväällä 2003 hän soitti vielä LKO:n solistina Mozartin konserton, mutta ei ole sen jälkeen esiintynyt kotikaupungissaan.

Pianisti Paavali Jumppanen on tullut tunnetuksi yhtenä ikäpolvensa aktiivisimmista  ja menestyneimmistä suomalaispianisteista. Hän on muun muassa esittänyt sekä Beethovenin että Mozartin pianosonaatit useissa huomiota saaneissa konserttisarjoissa Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Sellisti Timo-Veikko Valve on toiminut kymmenen vuotta ACO:n soolosellistinä. Hän on esiintynyt useiden suomalaisorkestereiden solistina kuten myös ulkomailla Amerikkaa ja Australiaa myöten. Valve on kantaesittänyt muun muassa Aulis Sallisen, Olli Virtaperkon, Eero Hämeenniemen ja Olli Koskelinin sellokonsertot. 

Richard Tognetti on esiintynyt Suomessa aiemmin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Satu Vänskä palaa viulistina kotikaupunkiinsa 12 vuoden tauon jälkeen. Paavali Jumppanen on lahtelaisyleisölle tuttu muusikko. Hän saapuukin loppiaisaaton konsertin lisäksi Lahteen taas Kaupunginorkesterin solistiksi 4. helmikuuta. Sellisti Timo-Veikko Valve esiintyy säännöllisesti suomalaisorkestereiden solistina.

Kirkkokonsertin ohjelman hinta on 10 euroa. Konsertti liittyy osana Keski-Lahden seurakunnan ja Päijät-Hämeen Kansanlähetyksen perinteiseen Loppiais-tapahtumaan. Luvassa on innostava konsertti-ilta, jonka tuotto käytetään nimikkolähettien Henry ja Taija Liivolan työn tukemiseksi Japanissa.

Järjestäjät: Keski-Lahden seurakunta ja Päijät-Hämeen Kansanlähetys

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  Seppo Vänskä, 044 5030847  seppojuvanska@gmail.com

Australian kamariorkesterin kotisivut: www.aco.com.au

 

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on yhteensä 176 työntekijää, joista ulkomaantyössä on 68 työntekijää 15 työalueella. Lähetit toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs