Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Taivaslaulu saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa 29.8.2015

Tampereen Työväen Teatteri

Taivaslaulu saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa 29.8.2015

Tiedote.
Julkaistu: 25.08.2015 klo 09:54
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Vuoden odotetuimpiin kotimaisiin uutuusdraamoihin kuuluva Taivaslaulu saa kantaesityksensä Tampereen Työväen Teatterissa Eino Salmelaisen näyttämöllä lauantaina 29.8. klo 19. Vanhoillislestadiolaisten Viljan ja Aleksin rakkaustarinan kertova näytelmä perustuu Pauliina Rauhalan romaaniin.

Lukijat ovat ottaneet Rauhalan koskettavan esikoisromaanin (2013) omakseen. Taivaslaulu oli ilmestyttyään jopa vuoden ajan kotimaisen kirjallisuuden myyntilistan kärkipaikoilla ja kirjastoissa se on rikkonut kaikkien aikojen varatuimpien teosten ennätyksiä. Tänä syksynä sama tarina puhuttelee teattereissa. Seija Holman dramatisoima näytelmä on ohjelmistossa myös Oulun kaupunginteatterissa eri ohjauksena (ensi-ilta 12.9.).

Tampereen Työväen Teatterissa nähtävän kantaesityksen Taivaslaulusta ohjaa Heidi Räsänen. Lavastuksesta sekä pukusuunnittelusta vastaa Pirjo Liiri-Majava ja koreografiasta Riina Huhtanen. Rooleissa nähdään Eriikka Väliahde (Vilja) ja Tommi Raitolehto (Aleksi) sekä Jari Ahola, Teija Auvinen, Jyrki Mänttäri, Suvi-Sini Peltola, Miia Selin, Jukka Saikkonen ja Auvo Vihro. Lisäksi mukana on lapsiavustajia.


Taivaslaulu kertoo hehkuvaan liekkiin roihahtavasta rakkaudesta, suuresta intohimosta, vahvasta toisiinsa sitoutumisesta, vanhemmuuden onnesta, nuoren äidin vakavasta uupumuksesta sekä reitistä, mitä pitkin onni voi palata ja pienet lapset saada äitinsä takaisin. Vanhoillislestadiolaisuuden kipupisteet, kuten ehkäisykielto sekä seurakunnan valta jäsentensä arkielämään ovat myös näytelmän teemoja.

Teatterintekijöiden sanoin

Dramaturgi Seija Holmaan Taivaslaulu teki järisyttävän vaikutuksen. ”Dramatisointi oli luonnonvoimia vastaan kamppailua. Pauliinan kirja nostatti päässäni myrskyn, jonka oli laannuttava. Vain tyynen viileänä voin edes yrittää kirjoittaa jotain. Jos ryhmämme työ loksahtaa kohdalleen, myrsky nousee taas raikkaana ja mahtavana – nyt katsojan päässä”, Holma sanoo.

Ohjaaja Heidi Räsänen on itsekin tuore äiti. ”Esitystä ohjatessani mietin minkälainen ihminen ei menettäisi koskaan lapsenuskoaan, ja millaiselta maailma hänen silmillään näyttää. Niin kuin lapsen, joka ehdoitta ja kyseenalaistamatta luottaa vanhempiinsa vailla murheita, koska kodin rakkaus on loputon ja hyväksyvä. Näyttämö on erämaa, josta uupunut nainen juoksee pois sekä lapsen nukkekoti, jossa aikuisten maailma on maagista leikkiä ja jossa turvallisuuden tunne järkkyy. Taivaslaulun yllä leijailevat enteilevästi korpit ja perhoset, säteilevät naispyhimykset ja rajuilma. Toivon, että katsoja voi kokea esityksen voimaannuttavana kertomuksena oman äänensä löytämisestä, uskosta ja epäilystä.”

Pressikuvat (Huom! Uusia kuvia näyttämöltä ladataan sivulle keskiviikkona 26.8.)
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/taivaslaulu-pressikuvat

Taivaslaulu TTT:n verkkosivuilla
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/taivaslaulu

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs