Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Suvelan uusi kappeli ja asukaspuisto otetaan käyttöön elokuussa

Espoon seurakunnat

Suvelan uusi kappeli ja asukaspuisto otetaan käyttöön elokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2016 klo 11:45
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Uusi Suvelan kappeli on viimeistelyvaiheessa. Kuparikatteiseen rakennukseen tulee tiloja Espoon seurakunnille ja Espoon kaupungin asukaspuistolle. Rakennuttaja on Espoon seurakuntayhtymä, joka on vuokrannut Espoon kaupungille asukaspuiston tarvitsemat tilat. Toiminta asukaspuistossa ja kappelilla käynnistyy elokuussa. Uuden kappelin vihkii piispa Tapio Luoma sunnuntaina 4.9.

Suvelan uusi kappeli korvaa v. 1981 valmistuneen toimitilan, joka on käynyt ahtaaksi alueen asukasmäärän ja vilkkaan toiminnan vuoksi. Toiminta vanhalla Suvelan kappelilla on ollut Espoon tuomiokirkkoseurakunnan toimipaikoista toiseksi vilkkainta. Uuden kappelin hanke on ollut vireillä jo kymmenen vuotta. Myös kaupungin vanhan asukaspuiston tilat olivat jo pitkään laajan peruskorjauksen tarpeessa.

Kappelin rakennustyöt alkoivat maaliskuussa 2015, peruskivi muurattiin toukokuussa. Rakennus sijaitsee osoitteessa Kirstintie 24. Espoon kaupungilta ostetun tontin pinta-ala on 5 151 m2. Rakennuksen bruttoala on 2 420 m2 ja tilavuus 12 510 m3.

Kappelin on suunnitellut arkkitehtitoimisto OOPEAA, joka aiemmin tunnettiin nimellä Lassila & Hirvilammi arkkitehdit Oy. Toimisto on suunnitellut mm. Klaukkalan, Jyväskylän ja Kuokkalan kirkot. OOPEAA palkittiin vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla viime vuonna Jyväskylän Kuokkalaan valmistuneesta puukerrostalosta. OOPEAAlle luovutettiin myös vuoden 2015 Puupalkinto.

Uuden Suvelan kappelin kantavat rakenteet ovat pääosin puisia ja energiatehokkaita. Katto on kuparipeltiä ja julkisivut kuparia ja puuta, sisätiloissa puuta on paljon. Rakennus on nykyvaatimusten mukaisesti esteetön. Kirkkosalin katto kohoaa maamerkkinä rakennuksen muuta kattoa korkeammalle.

Rakennuksen LVIA-suunnittelun on tehnyt Wise Group Finland, sähkösuunnittelun Ramboll Finland Oy, akustiikkasuunnittelun Akukon Oy ja rakennesuunnittelun Pöyry Finland Oy. Rakennuttamista, työmaavalvontaa ja turvallisuuskoordinointia on hoitanut Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy.

Pääurakoitsijana ja rakennusurakoitsijana on YIT Rakennus Oy, ilmanvaihtourakoitsijana Ilmastointi-Mikenti Oy, putkiurakoitsijana Amplit Oy, peltiurakoitsijana Porvoon Vaskisepät Oy, sähköurakoitsijana Uudenmaan Sähkötekniikka JP Oy, rakennusautomaatiourakoitsijana Caverion Oy ja sprinklerurakoitsijana Promist Oy.

Suvelan kappelin ja sen toiminnan esittelykierrokset yleisölle järjestetään keskiviikkona 17.8. klo 17 sekä maanantaista perjantaihin 5.–9.9. klo 11.30 ja 18, asukaspuiston esittely on samalla viikolla päivittäin klo 11.15. Medialle järjestetään tutustumiskierros ke 17.8. klo 13–15. Tarkempi kutsu seuraa lähempänä.

Suvelan uudessa kappelissa kynnys ei ole korkea. Jokaiselle löytyy jotakin mielenkiintoista. Ovet ovat auki kauempaakin tuleville. Kappelilla aloittavat päivä- ja perhekerhot, muskarit, eri-ikäisten ryhmät ja piirit, messut sekä muu seurakuntalaisille tarkoitettu avoin toiminta. Uutta toimintaa pyörittämään kutsutaan myös uusia vapaaehtoisia alusta pitäen.

 

Lisätietoja:

Jorma Jussilainen, kiinteistöjohtaja, Espoon seurakuntayhtymä, 050 432 8352, jorma.jussilainen@evl.fi
Anne Kujala, rakennuttajainsinööri, Espoon seurakuntayhtymä, 040 531 1010, anne.kujala@evl.fi
Antti Kujanpää, kirkkoherra, Espoon tuomiokirkkoseurakunta, 0400 425252, antti.kujanpaa@evl.fi
Leea Hämäläinen, Suvelan asukaspuiston johtaja, 046 877 1145, leea.hamalainen@espoo.fi

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 169 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.
Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs