Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Suuressa mukana –keräyksellä varoja Japanin työlle

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Suuressa mukana –keräyksellä varoja Japanin työlle

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2014 klo 14:58
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Kansanlähetyksen kevätkeräyksen kohteena on Länsi-Japanin ev.lut. kirkon seurakuntatyö Japanissa.

Kansanlähetys on tehnyt lähetystyötä Japanissa yli 45 vuoden ajan yhteistyössä Länsi-Japanin ev.lut. kirkon kanssa. Tällä hetkellä lähetys vastaa Nishinomiyan, Awajin ja HAT-Koben seurakunnista sekä tukee taloudellisesti Ananin seurakuntaa. Lähettien toimesta ja lähettäjien rukous- ja taloudellisella tuella on voitu perustaa uusia seurakuntia. Niiden kautta tavoitetaan viikoittain satoja aikuisia ja lapsia evankeliumilla erilaisten viikkotoimintojen kautta. Kirkolla kokoontuvat kieli-, ruoanlaitto- ja musiikkipiirit sisältävät aina raamattuopetuksen.

Eräs seurakunnan jäsen kertoo: ”Raamattupiirien ja jumalanpalvelussaarnojen kautta olen kokenut suurta Jumalan rakkautta. Jumala pitää meitä yksittäisiä pieniä ihmisiä tärkeinä ja arvokkaina. Olen oppinut kuinka tärkeää on oikeasti uskoa Jumalaan ja olemaan aidosti kiitollinen niistä asioista, joita saan vastaanottaa Jumalalta. Enää minua eivät ohjaa muiden ihmisten mielipiteet, vaan saan joka päivä kiittää ja riemuita itse kiittämisestä.”

Lähetystyöntekijöitä tarvitaan

Länsi-Japanin ev.lut. kirkon perusti Norjan luterilainen lähetysliitto (NML) toisen maailmansodan jälkeen. Kirkkoon kuuluu 42 seurakuntaa, joissa on yhteensä 4.013 jäsentä. Viime vuonna seurakunnissa kastettiin yhteensä 55 aikuista ja lasta. Kirkossa työskentelee kansallisten työntekijöiden lisäksi 12 Kansanlähetyksen ja neljä Lähetysyhdistys Kylväjän lähetystyöntekijää. Norjalaisia lähetystyöntekijöitä kirkossa on 14.

Japanin väkiluku on kääntynyt laskuun ensimmäisen kerran vuonna 2011. Arvioidaan, että vuoteen 2040 mennessä väestöä olisi enää 107 miljoonaa, jolloin se olisi vähentynyt noin 20 miljoonalla. Yhteiskunnallisesti suuri haaste on kansan ikärakenteen vanheneminen. Se näkyy myös kirkon toiminnassa ja asettaa sille erityisvaatimuksia. Monissa seurakunnissa ei ole vakituista pastoria. Ulkomaalaisten lähetystyöntekijöiden työpanosta tarvitaankin kipeästi.

Kuvateksti: Seurakuntalaisen aloitteesta perustettu ryhmä, Siionin tyttäret, kokoontuu säännöllisesti tutkimaan Raamattua. Mukana on joka kerta 3 - 6 kolme-neljäkymppistä naista, ja kokoontumiset venyvät usein monituntisiksi. Kuvassa vasemmalla lähetystyöntekijä Asako Palmu.

Lisätietoja: aluekoordinaattori Tapani Kaitainen, p. 044 4477 809, tapani.kaitainen@sekl.fi

Keräyksen kotisivu: http://www.sekl.fi/node/5381

Keräyksen viite: 70001
Keräyksen tilinumerot:

NORDEA: FI83 2070 1800 0283 25
Swift/Bic-koodi: NDEAFIHH

OP: FI14 5043 1920 0034 52
Swift/Bic-koodi: OKOYFIHH

DANSKE BANK (ent. SAMPO): FI55 8000 1800 2241 32
Swift/Bic-koodi: DABAFIHH

Keräysluvan tiedot:
Rahankeräysluvan saaja
= Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry
Rahankeräysluvan myöntäjä = Poliisihallitus
Luvan numero ja myöntämisajankohta = 2020/2012/3864
Keräyksen toimeenpanoaika = 1.1.2013 - 31.12.2014
Keräyksen toimeenpanoalue = Koko maa Ahvenanmaata lukuun ottamatta
Kerättävien varojen käyttötarkoitus = Varat käytetään seuraavasti:
Länsi-Japanin ev.lut. kirkon seurakuntatyöhön

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs