Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » SuomiAreenalla suuri uskontokeskustelu: Pitääkö kunnon suomalaisen olla luterilainen?

Kirkon tiedotuskeskus

SuomiAreenalla suuri uskontokeskustelu: Pitääkö kunnon suomalaisen olla luterilainen?

Tiedote.
Julkaistu: 13.07.2015 klo 13:21
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkko jalkautuu jälleen jazzkansan pariin tällä viikolla Porissa SuomiAreenalla ja tarjoaa monipuolista ohjelmaa maailmanuskontojen kohtaamisesta katuperformanssiin, kirkkokonsertista Virsi ja viini -iltaan.

Suuri uskontokeskustelu tiistaina 14.7. kello 12.15-13.30

SuomiAreena-piha, Antinkatu 2.

Lavalle nousevat yhtä aikaa kolmen eri maailmanuskonnon edustajat: luterilaisesta kirkosta Turun piispa Kaarlo Kalliala, Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvostosta Yaron Nadbornik ja Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar.
Keskustelua luotsaava piispa Kallialan erityisavustaja Jaakko Heinimäki pureutuu vieraiden kanssa kuumiin aiheisiin, kuten uskontojen paikkaan julkisessa elämässä.

"Ovatko usko ja uskonto yksityisasioita, jotka täytyisi pitää neljän seinän sisällä? Mielestäni niiden luonteeseen kuuluu, että niillä on paikkansa ihmisten yhteisessä elämässä", Heinimäki sanoo.

Keskustelun toisena teemana on uskontojen rinnakkaiselo ja niiden rooli toisaalta rauhanrakentajina, toisaalta konfliktien aiheuttajina.

Kolmanneksi pureudutaan siihen, mikä on uskontojen suhde suomalaisuuteen.
"Pitääkö ihmisen olla luterilainen ja kristitty, jotta hän on kunnon suomalainen? Mitä on suomalainen islam tai juutalainen suomalaisuus", Heinimäki kysyy.

Virsi ja viini -ilta tiistaina 14.7. kello 21-22.30

Raatihuoneen juhlasali, Hallituskatu 9 a.

Kirkko jatkaa suosittua SuomiAreena-perinnettä järjestämällä Virsi ja viini -illan, jossa voi nauttia viiniä yhteislaulun lomassa. Kuka vain läsnäolijoista saa ehdottaa virttä, joka lauletaan kokonaisuudessaan. Kaisa Raittila ja Jaakko Heinimäki juontavat illan. Heinimäki on valinnut iltaan valko- ja punaviinin, joilla on kristillinen kytkös.
"Viinit tulevat vanhojen luostareiden mailta", Heinimäki kertoo.
Paikalle kannattaa tulla ajoissa, sillä aiempina vuosina tupa on ollut täynnä.

Kärsitkö tapamaallisuudesta? Kohtaamisia kadulla ja somessa 14.-16.7.

Projekti näkyy kirkkoveneen, Kansalaistorin ja Raatihuoneen (14.7.) liepeillä sekä sosiaalisessa mediassa.
 
Kirkko Porissa ja Allegra Lab Helsinki -yhdistys esittävät Porissa kysymyksen: "Kärsitkö tapamaallisuudesta?" Katuperformanssin voimin kirvoitetaan kansalaisia pohtimaan omaa suhdettaan kirkkoon, kristillisyyteen ja hengellisyyteen. Näistä teemoista kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuus keskustella sekä projektin vetäjien että kirkon työntekijöiden kanssa.
 
Kirkon SuomiAreenan tapahtumia voi seurata Facebookissa Kirkko Suomessa -sivulla ja twitterissä hashtageilla #suomiareena, #kirkko ja #tapamaallisuus.
Netissä voi pureutua aiheeseen ja osallistua keskusteluun myös osoitteessa www.tapamaallisuus.fi
 
Liitteenä Kirkko SuomiAreenalla -ohjelma kokonaisuudessaan.
 
Lisätietoja:
Piispa Kaarlo Kallialan erityisavustaja Jaakko Heinimäki: 040 350 0451.
Kirkon tiedotuskeskuksen tiedotuspäällikkö Milla Rautiainen, p. 040 142 5244.

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs