Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Sunnuntain 22.9. kolehti syrjäytyneiden perheiden tukemiseksi Suomen Lähetysseuran kautta

Suomen Lähetysseura

Sunnuntain 22.9. kolehti syrjäytyneiden perheiden tukemiseksi Suomen Lähetysseuran kautta

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 09:01
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Sunnuntaina 22.9. luterilaisissa jumalanpalveluksissa kootaan valtakunnallinen kolehti seurakunta- ja diakoniatyöhön syrjäytyneiden perheiden tukemiseksi Suomen Lähetysseuran kautta.

Suomen Lähetysseuran yhteistyökirkot eri puolilla maailmaa tukevat syrjäytymisvaarassa olevia ja syrjäytyneitä perheitä diakoniatyön kautta, koulutuksella ja kummituella sekä mm. antamalla taloudellista tukea erilaisiin pienyrityshankkeisiin.

Yksinhuoltajaperheet, aidsin takia orpoutuneista lapsista huolehtivat isovanhemmat, vammaisten perheet ja lähiomaiset ovat omissa yhteisöissään suuressa syrjäytymisvaarassa. Köyhissä oloissa toimeentulon, koulutuksen ja terveydenhuollon saaminen vaatii suuria ponnistuksia perheiltä, joiden arkea sävyttävät monet huolet.

Teofridan perhe pääsi jaloilleen kirkon tuella

Etelä-Tansaniassa Suomen Lähetysseuralla on kummiohjelma, jossa eri tavoin vammaiset lapset saavat tarvitsemaansa kuntoutusta, hoitoa ja koulutusta. Viime vuonna ohjelmaan tuli mukaan 15-vuotias Teofrida Njombesta.

Teofridan ollessa muutaman vuoden ikäinen, perheen koti tuhoutui salamaniskussa, minkä seurauksena Teofrida vammautui ja hänen äitinsä sairastui psyykkisesti. Siihen asti normaalisti kehittynyt Teofrida ei enää pystynyt puhumaan eikä kävelemään ja hänen kehityksensä pysähtyi. Äiti vietti pitkiä aikoja psykiatrisessa sairaalassa kaukana Dodomassa ja isä huolehti yksin tyttärestään ja kahdesta nuoremmasta lapsesta. Välillä Teofrida pääsi erään järjestön kautta kuntoutukseen, mutta kun järjestö lopetti toimintansa, loppui kuntoutuskin.

Kummituen avulla Teofrida on nyt käynyt kolme kertaa kuntoutuksessa 80 kilometrin päässä sijaitsevassa vammaisten lasten kuntoutuskeskuksessa. Teofridan isä oli rakentanut uutta taloa, mutta rakennustyöt olivat keskeytyneet rahan puutteessa ja perhe asui vuokralla. Kirkko antoi pienen avustuksen rakennuskuluihin ja ennen viime joulua perhe muutti uuteen kotiin.

Tällä hetkellä koko Teofridan perhe on kotona, äitikään ei ole tarvinnut sairaalahoitoa pitkään aikaan. Hän huolehtii kodista ja yhdessä miehensä kanssa he viljelevät pientä peltoa. He ovat myös hyvin iloisia Teofridan saamasta kuntoutuksesta, koska ovat nähneet sen olevan hyödyksi tytölle.

 

Kuva:

Teofrida äitinsä kanssa. ”Kun viimeksi kävimme Teofridan luona, koko perhe oli kotona. Äiti otti meidät iloisena vastaan ja isäkin tuli talon viimeistelytöistä sisälle puhumaan kanssamme. Oli hyvä nähdä koko perhe tyytyväisen oloisena omassa kodissaan”, kertoo diakonia- ja kummilapsityötä tekevä Riikka Gammelin. Kuva Riikka Gammelin

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs