Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Sunnuntain 14.6. kolehti lapsi- ja nuorisotyöhön Senegalissa, Etiopiassa, Tansaniassa ja Virossa

Suomen Lähetysseura

Sunnuntain 14.6. kolehti lapsi- ja nuorisotyöhön Senegalissa, Etiopiassa, Tansaniassa ja Virossa

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 08:00
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Sunnuntaina 14.6. kerätään luterilaisissa kirkoissa kirkkohallituksen määräämä kolehti lapsi- ja nuorisotyöhön Suomen Lähetysseuran yhteistyökirkoille Senegalissa, Etiopiassa, Tansaniassa ja Virossa.

”Lapset ja nuoret ovat tulevaisuus.” Se pätee myös kirkon elämässä ja erityisesti kehitysmaissa, joissa lasten ja nuorten osuus väestöstä on paljon suurempi kuin Suomessa. Kirkkojen ja seurakuntien nuorisotyössä kasvatetaan vastuuntuntoisia aktiivijäseniä ja tulevia johtajia niin kirkolle kuin koko yhteiskuntaan.

Seurakuntaneuvoston puheenjohtaja oppi lukemaan 14-vuotiaana

Antoine Diouf on senegalilainen nuorimies, joka on kotiseurakuntansa seurakuntaneuvoston puheenjohtaja ja aktiivisesti mukana myös kirkkonsa lapsi- ja nuorisotyössä. Hän on innokas kuorolainen ja seurakuntansa nuorten kuoron johtokunnan jäsen.  Lisäksi hän toimii Senegalin luterilaisten nuorten yhdistyksen varapuheenjohtajana. Hänen vastuullaan on myös kirkon Jeesus-filminäytösten organisointi. Hänen varsinainen työnsä on pitää päiväkerhoa seurakunnan lapsille.

Antoinen mukaan lasten vanhemmatkin ovat tyytyväisiä päiväkerhoon ja kiittävät lastensa saamaa monipuolista opetusta. Vanhemmat ovat huomanneet, että päiväkerhoa käyneet lapset pärjäävät ranskankielisessä koulussa paremmin kuin ne, jotka eivät ole saaneet opetusta omalla äidinkielellään ennen koulun alkua.

Antoine oli vasta kaksi kuukautta vanha, kun hänen äitinsä kuoli. Isällä oli varaa laittaa kouluun vain yksi lapsi, Antoinen isoveli. Antoinen tehtäväksi tuli hoitaa puutarhaa sekä paimentaa vuohia ja lampaita. Perhe ei ollut kristitty, mutta poika kävi usein katolisen kirkon tilaisuuksissa, vaikka ei juuri ymmärtänytkään, mitä siellä puhuttiin. Sitten kylään tuli luterilainen pastori, joka kutsui nuoria kokouksiin. Uteliaisuuttaan Antoine meni, ja halusi kuulla lisää.

Pastorin avulla Antoine oppi 14-vuotiaana lukemaan ja kirjoittamaan omaa äidinkieltään sereeriä. Myöhemmin toinen pastori kustansi Antoinelle ranskan kielen tunteja, jotta tämä oppisi myös maan virallista kieltä. Oppimista helpotti hänen saamansa Matteuksen evankeliumin käännös, jossa oli rinnakkain ranskan- ja sereerinkieliset tekstit.

Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä

Kolehdin voi maksaa myös kännykällä. Tekstiviestiin kirjoitetaan KOLEHTI5 tai KOLEHTI10 (5/10 euroa). Viesti lähetetään numeroon 16160. Palvelu toimii Soneran, Elisan, DNA:n, Saunalahden ja TeleFinlandin liittymissä.

 

Kuvateksti:

Antoine Diouf pitää seurakunnan päiväkerhoa Took-a-Mbeelin kylässä Keski-Senegalin maaseudulla. Kuva Teija Laine

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs