Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Simojoki solisee Kansanlähetyspäivillä

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Simojoki solisee Kansanlähetyspäivillä

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Solina-kuoro johtajanaan Suvi Lehtimäki esittää Pekka Simojoen kanssa heidän yhteisen, toukokuussa julkaistavan levynsä tuotantoa Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä.

Simojoki on tehnyt vuosien aikana neljä lastenlevyä, mutta toukokuussa julkaistava levy on ensimmäinen, jonka hän on tehnyt yhdessä lapsikuoron kanssa. Pekka Simojoen ja Solina-kuoron levyn julkistamiskonsertti pidetään Seinäjoella Lakeuden Ristissä toukokuussa. Kansanlähetyspäivillä on toinen mahdollisuus kuulla kokoonpanoa yhdessä.
- Laulut pysyvät ihmisellä mukana loppuun saakka: minkä lapsena oppii sen muistaa vielä vanhanakin. Tällaisena aikana on erityisen tärkeää, että laulujen mukana kulkee turvallinen ajatus Jumalasta, Pekka Simojoki sanoo.

Kansanlähetyspäiviä vietetään tänä vuonna Kansanlähetyksen keskuspaikassa, Ryttylässä. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, 1. – 3.7. vietettävän kesäjuhlan teemana on Uskon puolesta.

Päivien johtajat, Salla Kurppa-Silva, Henri Haataja ja Timo Tuikka kertovat, että teema antoi mahdollisuuden suunnitella monipuolinen ohjelmasisältö.
”Kristinuskolla on tärkeä ja ajankohtainen sanoma nyt, kun levottomuus lisääntyy maailmassa. Sillä on annettavaa sekä Suomelle että maailmanlaajuisesti, ei vain yhteiskunnallisesti vaan myös yksilön tasolla”, Timo Tuikka selvittää.

”Olemme saaneet lahjan, joka antaa mahdollisuuden täydelliseen lepoon kaikesta yrittämisestä. Usko antaa myös innon toimintaan sen puolesta, että hyvä sanoma leviäisi lähelle ja kauas”, Salla Kurppa-Silva toteaa.

”Kansanlähetyspäivien teema kertoo siitä, että on olemassa varma pohja, jonka varaan voi rakentaa elämänsä. Inhimilliseltä kannalta se ei tarkoita välttämättä onnellisuutta vaan paremminkin luottamusta tulevaan. Uskovalla ihmisellä voi kuitenkin olla turva turvattomuudessa ja rauha rauhattomuudessa”, pohtii Henri Haataja.

Kansanlähetyspäivien toivotuinta antia ovat raamattuopetukset ja niitä ohjelmassa on joka päivälle. Opettajina toimivat Liisi Jokiranta, Leif Nummela ja Niilo Räsänen. Perjantain ja lauantain missioiltojen ohjelma on suunniteltu sellaiseksi, että mukaan voisi kutsua sellaisiakin ystäviä, jotka eivät yleensä käy hengellisissä tapahtumissa. Lauantai-iltana musiikkia esittää tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä Pro Fide. Ohjelman jälkeen on mahdollisuus esirukoukseen ja sielunhoitoon.  
Lauantaina on kymmenen kanavaa joiden aiheet vaihtelevat tyytyväisestä äitiydestä maahanmuuttajien kohtaamiseen. Paneelissa päivänpolttavien kysymysten äärellä ovat keskustelemassa Päivi Räsänen, Leif Nummela, Ari Salminen sekä Juhani Junnila.  Iltapäivällä lähetysjohtaja Mika Tuovinen pitää linjapuheensa, jonka jälkeen ohjelmassa on lähetystyön ajankohtaisohjelma.

Perjantai- ja lauantai-iltojen päätteeksi Nuorten Maailma tarjoaa iltajatkot, joissa nuoret jakavat kokemuksiaan uskosta ja elämästä. Musiikkia esittävät Poika ja Maria sekä trubaduuri Mikko Nikula.

Kansanlähetyspäivät päättyvät lähetysjuhlaan, jossa vieraina ovat Viron kirkon piispa Joel Luhamets ja lääninrovasti Jussi Kauranne. Lähetystyöhön innostamassa ovat myös Kansanlähetyksen uusi apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, liittohallituksen puheenjohtaja Tuomo Heikkilä sekä lähetysjohtaja Mika Tuovinen.

Pekka Simojoen ja Solina-kuoron levyn julkistamiskonsertti pidetään Lakeuden Ristissä sunnuntaina 22.5.2016 klo 16. Musiikista vastaa joukko ammattimuusikoita ja Exit-yhtyeen soittajia. 

Kansanlähetyspäivät järjestävät Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ja Hausjärven seurakunta

Lue lisää: kansanlähetyspäivät.fi

Lisätietoja: Kansanlähetysopiston linjavastaava Henri Haataja, 044-4477 803, henri.haataja@sekl.fi

Varainhankinnan koordinaattori Salla Kurppa-Silva 044-4477848, salla.kurppa-silva@sekl.fi

Kansanlähetysopiston linjavastaava Timo Tuikka 044-5651 391, timo.tuikka@sekl.fi

Kuvatekstejä:

Esilauluryhma_ja_Simojoki_Ismo_Anttila: Solinan levyn esilauluryhmä ja levyn solistit, sekä levyllä säestävä yhtye: neljästä vasemman puoleisin Timo Jouppi, Jari Levy, Mikko Kultalahti ja Jarkko Jouppi. Heidän edessään kuoron johtaja Suvi Lehtimäki. Edessä idean isä ja levyn laulujen tekijä Pekka Simojoki. Kuva: Ismo Anttila

IMG_2215 (1): Solina-kuoro ja Jarkko Jouppi yhtyeineen esiintyivät Seinäjoen Lakeuden Ristin Kauneimmissa joululauluissa joulukuussa. Kirkko täyttyi niin, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisään. Yhteislaulua ja kuoron esityksiä johti Suvi Lehtimäki ja säestyksestä vastasi Jarkko Jouppi band. Kansanlähetyspäiville Solinasta tulee yksi bussilastillinen kuorolaisia. Kuva: Suvi Lehtimäki

Jarkko_Jouppi_Suvi_Lehtimaki_Solina_Juha_Jantti: Kuoron johtaja Suvi Lehtimäki ja tuottaja/kitaristi Jarkko Jouppi sekä Solinakuoro äänityspäivänä helmikuulla. Kuva: Juha Jäntti

Solina_Juha_Jantti: Viime vuosina Solina-kuorossa on laulanut noin 150 lasta. Kirjoilla on enemmänkin, mutta keskimäärin harjoituksissa käy 120-130 lasta, jotka ovat iältään on 6-12 vuotta. Kuorossa ei ole laulukoetta vaan kaikki otetaan mukaan. Kuva: Juha Jäntti

 

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on lähetysherätysliike, jonka 17 Kansanlähetyspiiriä Suomessa ja yksi Ruotsissa toimivat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Kansanlähetyksellä on yhteensä 165 työntekijää, joista ulkomaantyössä on 68 työntekijää 15 työalueella. Lähetit toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie. Järjestön tunnuksena on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs