Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Saako kirkossa ajatella?

Kirjapaja

Saako kirkossa ajatella?

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2014 klo 10:26
Julkaisija: Kirjapaja

Raamatuntutkija, professori Heikki Räisänen palaa muistelmissaan yliopistomaailmaan ja maailmankatsomuksensa muotoutumisen vuosiin. Hän kertoo polemiikkia aiheuttaneiden tutkimustensa taustoista ja käy keskustelua niin ystävien kuin vastustajien kanssa.

Heikki Räisänen on tehnyt merkittävän ja värikkään uran professorina ja kansainvälisesti arvostettuna raamatuntutkijana. Kiistelty persoona kertoo muistelmissaan eloisaan tyyliinsä, mitä kaiken kohun takana todella tapahtui. Tärkeän roolin saa hänen tutkimustensa vastaanotto niin kotimaassa kuin maailmalla. Tinkimättömyys työssä on johtanut tuloksiin, joita ei aina voi sovittaa yhteen kirkon uskon kanssa.

”Yhtään tappouhkausta en muista saaneeni”

Tutkimustulokset herättivät paitsi kiitosta, myös kiistoja. Avaran uskon puolustaminen ja kirkon opinkappaleiden kyseenalaistaminen johtivat raskaaseen rooliin ”Herran kansan sylkykuppina”. Samaan aikaan myönteinen palaute niin papistolta kuin tavalliselta kirkkokansalta auttoi jaksamaan. ”Yhtään tappouhkausta en muista saaneeni – helvettituomioita ei lasketa.”

Uhkarohkeaa uskoa

Räisästä on kehotettu lukuisat kerrat eroamaan pappisvirasta. Asia on käynyt Räisäsen omassakin mielessä, mutta pappiskollegojen pyyntöjen ohella hänet on pitänyt virassa myös tämä: ”Haluan uhkarohkeasti uskoa, että kristillinen traditiomme sisältää luovia, elämää eheyttäviä ja tervehdyttäviä voimia.”

Heikki Räisänen: Taistelua ja tulkintaa. Raamatuntutkijan tarina. Kirjapaja 2014. 455 s. ISBN 978-952-288-132-8. 37,90 e.

Emeritusprofessori Heikki Räisänen on toiminut Uuden testamentin eksegetiikan professorina Helsingin yliopistossa sekä tutkija- ja akatemiaprofessorina. Hän oli Suomen Akatemian huippuyksikön johtaja 1994–2005. Hän on kansainvälisesti arvostetuimpia tutkijoita alallaan.

Lisätietoja: Viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi

Arvostelukappaleet: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs