Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Ruoka-apua tarvitsee myös moni työssäkäyvä

Kirkon tiedotuskeskus

Ruoka-apua tarvitsee myös moni työssäkäyvä

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2015 klo 12:38
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Vaikea taloudellinen tilanne on ajanut uusia avunhakijoita seurakuntien EU-elintarviketuen pariin. Osa-aikatyötä tekevien, yksinhuoltajien ja pientä eläkettä saavien määrä asiakkaissa on kasvanut jatkuvasti. Elintarvikkeet jaetaan avunsaajille paikallisten seurakuntien kautta joko ruokakasseina tai tarjottuina aterioina.

Tänä vuonna seurakunnissa on elintarvikkeiden jakelupaikkoja jo kolmisen sataa eri puolilla Suomea. Jaettavat tuotteet ovat hyvin säilyviä peruselintarvikkeita, kuten jauhoja ja puurohiutaleita, pastatuotteita, hapankorppuja, säilykkeitä ja maitojauhetta. Tuotteita on myönnetty kuluvan loka-marraskuun jakeluun reilut 300 000 kg, mikä on hieman alle puolet seurakuntien hakemasta määrästä.

Elintarviketuki on välttämätön apu suurelle joukolle suomalaisia. Erityisesti suurissa kaupungeissa ongelmia aiheuttavat kohtuuttomiksi kasvaneet asumiskustannukset. Perusturvan varassa toimeentulo onnistuu vain silloin, kun arjessa ei tule vastaan mitään yllättäviä menoja.

Tammikuun tukihaku käynnissä

Seuraavan kerran EU-elintarvikkeita on saatavilla tammikuussa 2016. Uudet seurakunnat voivat hakea tukea Kirkkopalveluilta 15.12.2015 mennessä.

Maaseutuvirasto on vahvistanut Kirkkopalvelut kumppaniorganisaatioksi jakamaan EU-elintarviketukea ruoka-apuna vähävaraisille vuosina 2015-2016. Kirkkopalvelut ry. on välittänyt EU-elintarviketukea toiminnan alkamisesta lähtien, jo vuodesta 1996. Seurakuntia on vuosittain ollut mukana parisen sataa.

Edellisen kerran Kirkkopalvelut välitti EU-elintarviketukea seurakuntiin vuonna 2013. Tuolloin elintarvikkeita jaettiin noin 120 000 asiakkaalle. Apu painottui ilmaisiin ruokakasseihin, joita jaettiin noin 110 000. Lisäksi seurakunnat valmistivat ja tarjosivat runsaat 20 000 ilmaista tai edullista ateriaa. Noin sata seurakuntaa jakoi elintarvikkeita myös kotikäyntien yhteydessä.

Usein seurakunnat täydentävät jaettavia ruokakasseja kaupoista saatavilla lahjoitusruoilla tai itse ostamillaan elintarvikkeilla. Tuen jakelun yhteydessä asiakkaita ohjataan myös erilaisten osallisuutta lisäävien toimintojen pariin.

Lisätiedot jakelusta ja hakulomakkeet seurakunnille:

Ulla Pesola, EU-tukikoordinaattori, Kirkkopalvelut ry.
p. 040 540 3984
ulla.pesola@kirkkopalvelut.fi
Kirkkopalvelut ry
Maaseutuvirasto

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs