Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Riku Rantala Kirkkopäivillä 22.-24.5.: Uskonnosta voitava keskustella avoimesti

Kirkon tiedotuskeskus

Riku Rantala Kirkkopäivillä 22.-24.5.: Uskonnosta voitava keskustella avoimesti

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 15:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

”Suomen evankelis-luterilaisella kirkolla on paljon parempi ote ja näkemys maailmasta, kuin monissa muissa maailman kolkissa, joissa uskontoa käytetään edelleen keinona ihmisvihamielisten agendojen toteuttamiseen”, sanoo Madventures-seikkailija, toimittaja Riku Rantala.

”Mielestäni suvaitsevaisuutta edistetään läpinäkyvyydellä ja demokratialla, mitkä kirkossa jo pitkälti toteutuvatkin. Mutta myös uskonkappaleista ja tulkinnoista pitää voida keskustella avoimesti”, Rantala jatkaa.

Rantala osallistuu Kouvolan Kirkkopäivillä perjantaina 22.5.2015 käytävään Kirkko ihan ulkona? -paneeliin, jossa kysytään, miten kirkkomme selviää kansainvälistyvässä ja monikulttuuristuvassa Suomessa.

Toimittaja Anne Flinkkilän vetämässä paneelikeskustelussa ovat mukana myös muun muassa näyttelijä Ville Haapasaloa ja Kallion seurakunnan pappi, kansalaisaktivisti Marjaana Toiviainen.

”Kirkkoa ei pidä uudistaa, sitä pitää rakastaa. En kaipaa kirkkoon ylhäältä päin katsovaa suvaitsevaisuutta, vaan aitoa solidaarisuutta”, Toiviainen toteaa.

”Meidän pitää oivaltaa, että olemme ihmiskuntana samaa porukkaa. Pyhä ja paha on sekä minussa että sinussa. Se on vastakulttuurinen haaste, joka kirkossa pitää ottaa tosissaan.”

Uskonnot kohtaavat Kouvolassa

Myös monissa muissa Kirkkopäivien yli 70 ohjelmasta käsitellään suvaitsevaisuutta ja uskontojen kohtaamista sekä ekumeniaa eri näkökulmista.

Abrahamin lapset -seminaareissa kartoitetaan, mitkä asiat erottavat ja yhdistävät eri lailla uskovia. Kirkko ja muut uskonnot -seminaarissa ruoditaan nykypäivän radikaaleja teesejä, kuten ”Muslimit uskovat samaan Jumalaan kuin mekin”.

KirkkoAreenalla pohditaan, mitä uskonnolliset yhteisöt voivat tehdä yhteiskunnan radikalisoitumisen estämiseksi. Kolmen kirkon kävelykierroksella vietetään hartaushetki ortodoksisessa Pyhän Ristin kirkossa, katolisessa Pyhän Ursulan kirkossa sekä evankelis-luterilaisessa Kouvolan Keskuskirkossa.

 

Kahden vuoden välein eri puolella Suomea järjestettävät Kirkkopäivät on kaikille avoin, alueellinen suuren yleisön juhla sekä kirkon ammattilaisten ja vapaaehtoisten koulutus- ja verkostoitumisviikonloppu. Kirkkopäivät järjestetään 47:ttä kertaa, tällä kertaa Kouvolassa. Järjestäjinä ovat Kirkkopalvelut, Kouvolan ev.lut. seurakunnat, Kirkkohallitus ja Mikkelin hiippakunta yhteistyökumppaneineen.

Kirkkopäivien ohjelma

Kirkkopäiväliput ennakkoon MatkaVekan kautta. Lippuja myydään myös paikan päällä.

Vapaasti Kirkkopäivä-viestinnän yhteydessä käytettävää logo-, mainos- ja kuvamateriaalia Kirkkopäivien kuvapankista

Lisätiedot: Jari Kupiainen, kehityspäällikkö p. 040 355 1614 jari.kupiainen@kirkkopalvelut.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs