Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Rauhankulkue pääkirjastolta torille ma 30.11.

Lahden kaupunki

Rauhankulkue pääkirjastolta torille ma 30.11.

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2015 klo 13:05
Julkaisija: Lahden kaupunki

Uskontojen välinen työryhmä ja Lahden kaupunki järjestävät rauhankulkueen maanantaina 30.11. klo 17. Lyhtykulkue lähtee pääkirjaston edessä olevalta aukiolta kohti kauppatoria (Kirkkokatu – Kauppakatu – Aleksanterinkatu). Torilla kynttilöistä ja lyhdyistä muodostetaan rauhanmerkki ja kuullaan eri uskontojen sanoja rauhasta.

Tapahtumalla halutaan nostaa esiin uskontojen rauhanomainen rinnakkaiselo Lahdessa ja eri uskonnoissa esiintyvät yhteiset rauhan ja sovinnon teemat.

Lahden uskontojen välinen työryhmä on toiminut vuodesta 2004 ja edistänyt avoimuutta, ymmärrystä ja vuoropuhelua Lahdessa toimivien eri uskontojen välillä. Työryhmän pyrkimyksenä on myös poistaa eri uskontoihin liittyviä harha- ja ennakkoluuloja sekä estää niiden käyttämistä rasismin pohjana. Työryhmä sai tunnustuksena toiminnastaan ETNO-palkinnon tänä syksynä. Toimintaan ovat viime aikoina osallistuneet ortodoksit, muslimit, baha´it, mormonit, adventistit, helluntailaiset ja luterilaiset.

Kulkueeseen ovat tervetulleita kaikkien uskontojen ja katsomusten edustajat, jotka haluavat edistää yhteisymmärrystä ja sovussa elämistä. Osanottajia pyydetään ottamaan kynttilä tai lyhty mukaan.


Lisätietoja
Yhteiskuntatyön pappi Elina Lehdeskoski puh. 044 7191 288
toimialajohtaja Tiina Granqvist, Lahden kaupungin sivistystoimiala, puh. 050 383 6574

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs