Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Piispainkokous pohtii jumalanpalvelusyhteisöjä

Kirkon tiedotuskeskus

Piispainkokous pohtii jumalanpalvelusyhteisöjä

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2015 klo 12:43
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kokoontuu istuntoonsa torstaina 3.12. Helsingissä.

Kokous on viimeinen nykymuotoinen piispainkokous. Jatkossa piispainkokouksen kokoonpano supistuu virassa oleviin piispoihin, kun hiippakuntien määräämät asessorit eivät enää osallistu istuntoihin. Vuoden 2016 alussa voimaan tuleva kirkon keskushallintouudistus myös siirtää piispainkokoukselle osan lakkautettavan Kirkon ulkoasian neuvoston tehtävistä.

Piispainkokouksen esityslistalla on piispa Seppo Häkkisen vireille saattama aloite jumalanpalvelusyhteisöjen mahdollisuuksien, merkityksen ja ongelmien selvittämisestä. Jumalanpalvelusyhteisöjä on syntynyt esimerkiksi herätysliikkeiden toiminnan osaksi. Yhteisöjen suhde paikalliseen seurakuntaan ja piispaan ei aina ole selvä. Piispainkokouksen odotetaan päättävän asiaa koskevan selvityksen aloittamisesta.

Lisäksi piispainkokous laatii kirkkohallitukselle lausuntoa arkkipiispan vaalitavan muuttamisesta ja perehtyy rippikoulusuunnitelman uudistamisen tämänhetkiseen vaiheeseen.

 

Lisätiedot: piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen, p. 040 142 5189, jyri.komulainen@evl.fi

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs