Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Piispainkokous keskustelee ehtoollisen jakamisesta muiden kirkkokuntien edustajille

Kirkon tiedotuskeskus

Piispainkokous keskustelee ehtoollisen jakamisesta muiden kirkkokuntien edustajille

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 12:20
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous kokoontuu istuntoonsa 8.-9. syyskuuta 2015 Porvoossa. Arkkipiispa Kari Mäkinen avaa istunnon, ja Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström pitää avauspuheen. Puheen punaisena lankana on niin sanottu kultainen sääntö ja sen soveltaminen ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin, muun muassa pakolaiskiintiöihin ja kehitysapuun.

Tiedotustilaisuus pidetään keskiviikkona 9. syyskuuta kello 13 Porvoon tuomiokapitulissa, Lukiokuja 2.

Piispainkokous keskustelee Porvoon tuomiokapitulin valmistelemasta aloitteesta, jossa ehdotetaan ehtoollisvieraanvaraisuuden laajentamista. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että vaikka virallista kirkkokuntien välistä ehtoollisyhteyttä ei olisikaan, voisivat muihinkin kirkkokuntiin kuuluvat osallistua evankelis-luterilaisen kirkon jumalanpalveluksessa ehtoollisen viettoon.

Aloitteen mukaan edellytyksenä olisi, että ehtoolliselle osallistuva on kastettu kristitty, jolla on omassa kirkkokunnassaan oikeus osallistua ehtoollisen viettoon. Niin ikään aloitteessa ehdotetaan saarnaamisoikeuden laajentamista. Myös muiden kirkkokuntien papit voisivat saarnata luterilaisissa jumalanpalveluksissa.

Asialistalla on myös arkkipiispan vaalitavan muuttaminen. Nykyisen vaalitavan mukaan Turun arkkihiippakuntaan kuuluvien valitsijoiden äänillä on suurempi painoarvo kuin kahdeksaa muuta hiippakuntaa edustavien valitsijoiden äänillä.

Piispat käyvät lähetekeskustelun kirkkohallituksen esityksestä, jonka mukaan arkkihiippakunnassa annettujen äänien painoarvoa vaaleissa tulisi vähentää. Kirkkohallituksen mukaan vaalitavan uudistusta tarvitaan muun muassa siksi, että vuosien varrella arkkipiispan merkitys kirkon yhteisten tehtävien hoitajana on kasvanut.
 
Lisäksi piispainkokouksen asialistalla on muun muassa aloite rovastin arvonimen myöntämisestä annetun suosituksen päivittämisestä.  
 
Medialle: Avaustilaisuus tiistaina 8. syyskuuta kello 9 on medialle avoin. Tiedotustilaisuus pidetään keskiviikkona 9. syyskuuta kello 13. Kummatkin tilaisuudet pidetään Porvoon tuomiokapitulissa osoitteessa Lukiokuja 2.

Lisätiedot:
Piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen, p. 040 142 5189, jyri.komulainen@evl.fi
Piispainkokouksen teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala, p. 050 380 3270, anna-kaisa.inkala@evl.fi

Piispainkokouksen tiedotus:
Tiedotuspäällikkö Milla Rautiainen, p. 040 142 5244, milla.rautiainen@evl.fi
Informatör Åsa Holmvik, tel. 040 581 1815, asa.holmvik@evl.fi

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs