Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Piispainkokous käsitteli uuden diakoniviran perustamista

Kirkon tiedotuskeskus

Piispainkokous käsitteli uuden diakoniviran perustamista

Tiedote.
Julkaistu: 10.02.2015 klo 16:42
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Piispainkokouksessa 10.2.2015 keskusteltiin ensimmäistä kertaa uuden diakoniviran perustamisesta. Kirkkohallitus on esittänyt uutta hengellistä virkaa, joka tulisi papin viran rinnalle ja joka korvaisi nykyisen diakonian viran.

Diakonivirkaan voitaisiin vihkiä ihminen, jolla on kelpoisuus seurakunnan diakoniatyöntekijän, nuorisotyönohjaajan, lähetyssihteerin, varhaiskasvatuksen ohjaajan tai lapsityönohjaajan virkaan.
Lisäksi diakonivirkaan vihittävältä edellytetään virka- tai työsuhdetta virkaan sopivissa tehtävissä  seurakunnassa, kirkon hallinnossa tai järjestöissä.
 
Kirkkohallitus päätti täysistunnossaan 20.1.2015 tehdä toukokuussa kokoontuvalle kirkolliskokoukselle esityksen uudesta diakonivirasta. Kirkkohallitus on myös pyytänyt piispainkokoukselta lausuntoa, joka on tarkoitus hyväksyä piispainkokouksen istunnossa huhtikuussa.


Piispa Jari Jolkkonen vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen esimieheksi

Piispainkokous päätti, että vuoden 2016 Yhteisvastuukeräyksen esimieheksi nimitetään Kuopion piispa Jari Jolkkonen. Päätös perustuu Kirkkopalvelut ry:n hallituksen esitykseen. Piispat toimivat vuorotellen Yhteisvastuukeräyksen esimiehenä.

Virsikirjan lisävihkohanke etenee

Piispat kävivät lähetekeskustelun virsikirjan lisävihkohankkeesta, joka on ollut kirkossa vireillä vuodesta 2010. Viime vuoden lopulla valmistuivat esitykset sekä suomenkielisestä että ruotsinkielisestä lisävihkosta.
Piispainkokous antaa huhtikuun istunnossaan kummastakin lisävihkosta lausunnon, jossa arvioidaan lisävihkojen kokonaisuutta ja tarvittaessa myös yksittäisiä virsiä.
 
Lisätietoja: piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen, p. 040 1425 189 ja piispainkokouksen teologinen sihteeri Anna-Kaisa Inkala, p. 050 380 3270
 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs