Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Piispainkokous antoi selonteon kirkon avioliitto-opetuksesta

Kirkon tiedotuskeskus

Piispainkokous antoi selonteon kirkon avioliitto-opetuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2016 klo 14:06
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispainkokous antoi kokouksessaan 31.8. kirkolliskokouksen siltä pyytämän avioliittoselonteon avioliittolain muuttuessa 1.3.2017.

Avioliittoselonteossa kuvataan kirkon käsitystä kaikkien yhtäläisestä ihmisarvosta ja käydään läpi näkökulmia avioliiton historiaan sekä luterilaisen reformaation korostuksiin avioliitosta. Piispainkokous kuvaa selonteossa myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon nykyisen avioliitto-opetuksen ja kirkon omat määräykset avioliittoon vihkimisessä sekä ohjeistaa samaa sukupuolta olevien avioparien palvelemiseen. Selonteosta julkaistaan erillinen tiedote 31.8. iltapäivällä.

Piispainkokous antoi lausunnon esitysluonnokseen kirkkolainsäädännön kodifioimiseksi

Kirkossa meneillään olevan kirkkolainsäädännön uudistamisen tavoitteena on saada aikaan rakenteellisesti nykyistä selkeämmät kirkkolaki ja kirkkojärjestys. Kirkon sisäisiä asioita koskevat säännökset on tarkoituksena siirtää laista kirkkojärjestykseen, joka on kirkon omassa päätösvallassa. Esityksellä ei muuteta kirkon ja valtion välisiä suhteita.

Lausunnossaan kirkkohallituksen esitysluonnokseen kirkkolain ja kirkkojärjestyksen uudistamiseksi piispainkokous kiinnitti huomiota joihinkin sisällöllisiin ja teologisesti periaatteellisiin muutosehdotuksiin. Koko piispainkokouksen lausunto kirkkohallituksen esitykseen kirkkolain ja kirkkojärjestyksen uudistamiseksi on tiedotteen liitteenä.

Kysymys ehtoollis- ja saarnavieraanvaraisuudesta siirrettiin käsiteltäväksi seuraavassa kokouksessa.

Lisätietoja:
piispainkokouksen pääsihteeri Jyri Komulainen, p. 040 1425189
tiedotuspäällikkö Eeva-Kaisa Heikura, p. 040 688 1421

 

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs