Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Piispa Mouneer rohkaisee toimimaan yhdessä

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Piispa Mouneer rohkaisee toimimaan yhdessä

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2014 klo 10:58
Julkaisija: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys ry

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Kansanlähetyspäiville Jyväskylään saapuu kaukaisia vieraita. Yksi heistä on Anglikaanisen kirkon Egyptin, Pohjois-Afrikan ja Afrikan sarven hiippakuntien piispa sekä Jerusalemin ja Lähi-idän hiippakuntien johtava piispa, tohtori Mouneer Hanna Anis.

Kansanlähetyksen yhteistyökirkon piispa Mouneer Anis pyrkii työssään tuomaan yhteen muslimien ja kristittyjen uskonnollisia johtajia. Hän uskoo vuoropuhelun merkitykseen ja sillanrakentamiseen eri kirkkokuntien kesken sekä kristittyjen ja muslimien välillä. Piispan tavoitteena on syventää luottamusta sekä rakentaa yhteiskuntasuhteita.

Olkaa rauhantekijöitä

Piispa Mouneer neuvoo kristittyjä välttämään nurkkakuntaisuutta ja osallistumaan yhteiskunnan toimintaan.

- Kristittyjen ei pidä eristäytyä eikä antautua pelon valtaan. Vaikka tilanne olisi vaikea, rohkaisen kristittyjä pysymään rauhallisina ja olemaan rauhantekijöitä. On vakava virhe puhua meistä ja heistä. Pitäisi aina sanoa me, piispa summaa.

Kansanlähetyspäivien ohjelmassa piispa Mouneer puhuu vainottujen kristittyjen tilanteesta lauantaina 5. heinäkuuta kello 13.00. Hän on myös mukana uusien ja kentälle palaavien lähetystyöntekijöiden siunaamisessa sunnuntaina 6. heinäkuuta kello 13.00 alkaen.

Lääkäristä piispaksi

Mouneer Anis opiskeli lääketiedettä ja kirurgiaa Kairon yliopistossa, Egyptissä. Hän valmistui lääkäriksi vuonna 1974.  Hän toimi Harpur Memorial –sairaalan lääkärinä ja johtajana vuosina 1979-2000.

Tohtori Mouneer on suorittanut trooppisen lääketieteen ja hygienian tutkinnon Lontoon Trooppisen lääketieteen laitoksella. Hän on pätevöitynyt sairaalan johtamiseen ja hallintoon Kaliforniassa.

Vuonna 1999 tohtori Mouneer vihittiin papiksi ja hän palveli All Saints -katedraalissa, Kairossa. Hänet valittiin Egyptin hiippakunnan hallintotehtäviin ja myöhemmin Egyptin, Pohjois-Afrikan ja Afrikan sarven hiippakuntien piispaksi. Tohtori Mouneer suoritti käytännön ja teologian lisäopiskeluja Mooren teologisessa oppilaitoksessa Sydneyssä, Australiassa, Canterburyssa Kentissä (UK) Wisconsinissa USA:ssa ennen tehtäväänsä siunaamista vuonna 2000. Vuonna 2007 piispa Mouneer valittiin kirkon Jerusalemin ja Lähi-idän hiippakuntien johtavaksi piispaksi. Vuonna 2012 hänet valittiin toiselle kaudelle.

Piispa Mouneer on naimisissa ja hänellä on puolisonsa Nancyn kanssa kaksi poikaa.

Kuvateksti: Piispa Mouneer pyrkii työssään edistämään eri kirkkokuntien ja uskontojen vuoropuhelua. Kansanlähetyspäivillä Jyväskylässä hän puhuu vainottujen kristittyjen tilanteesta.

Kirkon kotisivut: http://dioceseofegypt.org/

Lisätietoja: www.kansanlähetyspäivät.fi

Päivien johtajat: Donkki-lehden toimitussihteeri Mika ”Jurvis” Järvinen
jurvis (at) sekl.fi
050 3801 426
Kansanlähetysopiston nuorisotyölinjan linjavastaava Laura Järvinen
laura.jarvinen (at) sekl.fi
044 4477 805
Huhtasuon alueseurakunnan aluekappalainen Mauri Tervonen
mauri.tervonen (at) evl.fi
050 549 7031
Kansanlähetysopiston lähetyslinjan linjavastaava Timo Tuikka
timo.tuikka (at) sekl.fi
044 5651 391

Liitetiedostot

Kansanlähetys (SEKL) on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike ja lähetysjärjestö. Järjestön 72 ulkomaantyöntekijää toimivat Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestön kautta yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs