Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Piispa Irja Askola: Kristinuskon arvoja pitää tulkita kirkon päätöksissä

Kirkon tiedotuskeskus

Piispa Irja Askola: Kristinuskon arvoja pitää tulkita kirkon päätöksissä

Tiedote.
Julkaistu: 08.05.2015 klo 08:30
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Helsingin piispa Irja Askola saarnasi 8.5.2015 kirkolliskokouksen viimeisen työpäivän aamumessussa. Askola nosti kirkon päättäjien pohdintaan, miten tarkastella yhteiskuntaa, omaa puhetapaa ja sen jättämää jälkeä.

Askola muistutti, miten Jumalaansa sitoutunut Jesaja yli kaksi ja puolituhatta vuotta sitten suhtautui oman aikansa yhteiskuntailmastoon. Jesaja näki, tunsi ja tunnisti vaikeita, huolestuttavia, kammottaviakin ilmiöitä: hän ei kieltänyt niiden todellisuutta.

”Miksi me emme olisi tässä ajassamme niitä kristittyjä, joista huolen sijasta heijastuu luottamus, joista pelokkuuden sijasta paljastuu iloinen neuvokkuus, joista käpertymisen sijasta löytyy tila avaralle armolle ja uusille mahdollisuuksille?” Askola kysyi.

Askola muistutti, että kristinuskon arvoja voi ja pitääkin tulkita kirkon päätöksissä, mutta todeksi ne tulevat kokoushuoneiden ulkopuolella.

”Turvallisuus, huolettomuus ja levollisuus testautuvat valtion, kuntien ja seurakuntien budjettiriveillä ja päätöspykälinä. Siinäkin meillä on vastuullinen valintamme. Mutta yhteistä turvallisuutta ei voi kokonaan ulkoistaa, siirtää joillekin, jotka istuvat suljetuissa kabineteissa tai painavat äänestysnappulaa touko- ja marraskuussa”, Askola totesi.

 Piispa Askolan saarna kokonaisuudessaan liitteenä.

Liitetiedostot

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs