Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Perinteinen kirje nousee kirkon auttamismuodoksi

Kirkon tiedotuskeskus

Perinteinen kirje nousee kirkon auttamismuodoksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 12:39
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Palveleva kirje on kirkon uusin keskusteluapukanava. Yhteydenpito keskusteluapua tarvitsevan ja sitä tarjoavan välillä tapahtuu kirjeitse. Kirje on edullinen ja helposti saatavilla oleva sielunhoidon muoto.

Palvelevan kirjeen lisäksi kirkon keskusteluapukokonaisuudessa mukana ovat edelleen Palveleva puhelin, Palveleva netti sekä Palveleva chat.

”Kirjoittamisen avulla avautuu usein uusia näkökulmia, saa selkeyttä mieltä vaivaaviin asioihin sekä tilaa ajatusten kokoamiseen. Käsin kirjoittaminen on toisenlaista kuin näppäimistöllä kirjoittaminen”, kirkon keskusteluapua koordinoiva asiantuntija Titi Gävert muistuttaa.

Idea kirjepalveluun tuli Saksan luterilaisesta kirkosta. Saksassa kirjepalvelu on toiminut jo jonkin aikaa. Palveleva puhelin on kansainvälisen puhelin- ja verkkoauttajien IFOTES-liiton jäsen.

Avuntarvitsija voi kirjoittaa mieltä painavista asioista ja lähettää sen postissa osoitteella

Palveleva kirje
PL 210
00131 Helsinki

Kirjeeseen vastaa henkilökohtaisesti vaitiolovelvollinen kirjepäivystäjä, joko kirkon työntekijä tai koulutettu vapaaehtoinen. Palvelun arvoina ovat luottamuksellisuus ja suvaitsevaisuus.

Kirjepalvelu on osa Palvelevan puhelimen toimintaa, ja se toimii Palvelevan puhelimen eettisten periaatteiden mukaisesti. Kirjeeseen vastataan parin viikon sisällä.

Lisätietoja:
Titi Gävert, p. 050 326 4789, titi.gavert@evl.fi
http://evl.fi/keskusteluapua
www.ifotes.org

 

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs