Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Perheneuvojat auttavat vaikeiden aikojen yli Espoossa

Espoon seurakunnat

Perheneuvojat auttavat vaikeiden aikojen yli Espoossa

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2014 klo 11:44
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Kun Espoon perheasiain neuvottelukeskuksen kaikki kuusitoista työntekijää kokoontuvat työmaakokoukseen, on koolla terapiaosaamisen koko kirjo. Joukko tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen, perheen ja henkilökohtaisen elämän kipukohdissa.

Perheneuvonnan työmuotoja ovat yksilö-, pari- ja perheterapia, kriisityö, hoidolliset ryhmät, perheasioiden sovittelu, työnohjaus ja työyhteisökonsultointi sekä sielunhoito.

Perheterapian asiakkaiksi hakeutuvat kaikenlaiset espoolaiset perheet; niin yksinhuoltajaperheet, ydinperheet, uusperheet, sateenkaariperheet, suurperheet kuin lapsettomatkin perheet.

”Evankelis-luterilaisen kirkon perheneuvontatyöllä on menossa 70-vuotisjuhlavuosi. Työlle on yhä kasvava tarve ja resurssimme riittävät vain osalle avun hakijoista. Siksi päätimme perustaa blogin ja avata ihmissuhteiden ja ihmisyyden dynamiikkaa julkiseen keskusteluun”, Espoon perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Aku Kaura kertoo.

”Arjen ihmissuhteet ja kysymykset ovat Terablogin ydintä”, perheneuvoja Päivi Jaakkola sanoo. Blogia kirjoittavat espoolaiset perheneuvojat. Se ilmestyy kerran kuussa Espoon seurakuntien verkkosivuilla.

Uusia asiakasaikoja Espoon perheasiain neuvottelukeskukseen jaetaan elokuun alusta alkaen. Sosiaali- ja kriisipäivystys Jorvin sairaalassa sen sijaan toimii kesäaikana, jos perheen tai parisuhteen tilanne kriisiytyy. 

Vuonna 2013 perheasiain neuvottelukeskuksen asiakkaaksi pystyttiin ottamaan puolet apua hakeneista. Tarvittaessa avunhakija ohjataan muiden palveluiden piiriin.

Espoon perheasiain neuvottelukeskuksen palvelut ovat kaikille maksuttomia. Sen sijaan osa ryhmätoiminnasta on maksullista. Toimipisteet sijaitsevat Tapiolan keskustornissa sekä Leppävaarassa, Alberganesplanadilla.

Perheneuvojia ja vastaanottosihteereitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. Asiakkaiksi hakeutuvilta ei edellytetä evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyttä. Evankelis-luterilaisella kirkolla on Suomessa kaikkiaan 42 perheasiain neuvottelukeskusta ympäri maata.

 

Lisätietoja: Espoon perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Aku Kaura, 050 373 9840, aku.kaura@evl.fi

www.espoonseurakunnat.fi/tukea/perheasiain-neuvottelukeskus

www.espoonseurakunnat.fi/at-kirkko/terablogi 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs