Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Peace United vastaanotti erikoispalkinnon Suomen Urheilugaalassa

Kirkon tiedotuskeskus

Peace United vastaanotti erikoispalkinnon Suomen Urheilugaalassa

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 19:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Emeritusarkkipiispa John Vikströmin nimeä kantava Kirkon liikuttajapalkinto jaettiin erikoispalkintona Peace United -jalkapallojoukkueelle Suomen Urheilugaalassa tiistaina 12.1.  

Palkinnon luovutti John Vikström, ja sen vastaanottivat Peace United -joukkueen kapteenit Aki Riihilahti ja Laura Österberg Kalmari sekä kampanjapäällikkö Eeva-Maria Laakso.

"Tänä aikana on entistä tärkeämpää, että edelleen löytyy urheilun kaltainen voima, joka rakentaa siltoja ja yhdistää ihmisiä. Peace Unitediin kuuluvat kaikki, jotka pelaavat yhteiseen hyvään riippumatta siitä, voittaako koskaan pokaaleja”, joukkueen kapteeni Aki Riihilahti totesi.

Peace United on henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta. Joukkueen tavoitteena on lopettaa vastakkainasettelu kulttuurien ja uskontojen välillä. Peace United on syntynyt osana Kirkon Ulkomaanavun Tekoja-kampanjaa, joka keskittyi vuonna 2015 nuorten väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisyyn.

Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon myöntää kirkkohallitus. Palkintoa on jaettu vuodesta 2012. Palkinnon myöntämisen perusteita ovat muun muassa eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Lisätietoja:

Mikko Mäkelä, Kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyö, p. 050 439 1968
Peace United
Urheilugaalaa voi seurata Yle Areenassa klo 18.15 alkaen 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs