Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Pääkaupunkiseudun kiinankielinen seurakuntatyö jatkuu yhteisenä

Espoon seurakunnat

Pääkaupunkiseudun kiinankielinen seurakuntatyö jatkuu yhteisenä

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2014 klo 13:21
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti hyväksyä sopimuksen pääkaupunkiseudun kiinankielisestä seurakuntatyöstä. Sopijaosapuolia ovat Espoon ja Helsingin seurakuntayhtymät. Kiinankielisen työn kustannukset jakautuvat Helsingin ja Espoon jäsenmäärien suhteessa. Näin lasketut prosenttiosuudet vahvistetaan vuosittain.

Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelis-luterilaiset seurakuntayhtymät sekä kirkkohallitus ovat tehneet yhteistyötä kiinankielisen työn järjestämiseksi pääkaupunkiseudulla jo 1990-luvulta alkaen. Sekä Vantaa että kirkkohallitus ovat irtautuneet sopimuspohjaisesta yhteistyöstä 1.1.2014 lukien. Vantaa priorisoi nykyisessä taloustilanteessa arabiankielisen työn kiinankielisen työn sijaan.

Kiinankielinen työ ja työhön palkattu pastori palvelevat jatkossakin koko pääkaupunkiseutua. Helsingin seurakuntayhtymä on vakinaistanut pääkaupunkiseudun kiinankielisen seurakuntatyön papinviran 1.1.2014 lukien. Virkaa hoitaa tällä hetkellä pastori Paulos Huang.

Kiinankielisen työn kotipesä on Helsingin Kallion seurakunnassa. Kallion seurakunnan kirkkoherra toimii kiinankielisen työn pastorin esimiehenä. Vantaa osallistuu yhteistyöhön antamalla henkilöstö-, tila- ja taloudellisia resursseja kiinankielellä tehtävän työn käyttöön. Helsingillä ja Vantaalla on määrä sopia vastaavankaltainen yhteistyösopimus arabiankielellä tapahtuvasta työstä, jossa puolestaan Espoo antaa tarvittaessa resursseja työn käyttöön.

Kiinankielisen työn jumalanpalvelukset keskittyvät Helsingin Alppilan kirkkoon. Työhön osallistuvat ja palveluja käyttävät espoolaiset ovat aktiivisesti mukana Alppilassa. Espoossa on myös erillistä kiinankielistä säännöllistä toimintaa, johon kuitenkin osallistutaan yli seurakuntayhtymärajojen. Tällaista toimintaa ovat muun muassa kaksi vuosittaista leiriä Espoon leirikeskuksissa, Kangli Fellowship -nimellä kokoontuva nuorten perhepiiri Leppävaaran seurakunnan Uuttu-kappelilla sekä aikuisrippikoulut, joihin osallistuu myös espoolaisia.
 

Lisätietoja: Espoon seurakuntayhtymän monikulttuurisuustyön sihteeri Matti Peiponen, 050 381 7629, matti.peiponen@evl.fi.

www.espoonseurakunnat.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs