Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Ohjelmaa vuorokauden ympäri - Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Rovaniemellä 12.–14.6.2015

Suomen Lähetysseura

Ohjelmaa vuorokauden ympäri - Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Rovaniemellä 12.–14.6.2015

Tiedote.
Julkaistu: 27.02.2015 klo 08:00
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Ohjelmaa vuorokauden ympäri

Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Rovaniemellä 12.–14.6.2015

Valtakunnallisia Lähetysjuhlia vietetään ensi kesänä Rovaniemellä 12.–14.6. Suomen Lähetysseuran kanssa juhlia järjestää Rovaniemen evankelisluterilainen seurakunta. Juhlien tunnus on ”Valo varjot hajottaa”.

Juhlien pääpaikat ovat Rovaniemen kirkko kaupungin keskustassa, Lappi Areena ja Lapin Urheiluopisto Ounasvaaran rinteillä noin kolmen kilometrin päässä keskustasta sekä Arktikum Ounasjoen varrella. Keskustan ja Lappi Areenan välillä liikennöi ilmainen juhlabussi lauantaina ja sunnuntaina.

Lähetysjuhlilla kerrotaan lähetystyön ajankohtaisia kuulumisia eri puolilta maailmaa. Juhlilla kohdataan muiden kulttuurien kristittyjä ja pohditaan heidän kanssaan, mitä merkitystä kristillinen usko tuo elämään ja miten usko vaikuttaa kehityksen ja maailman epäoikeudenmukaisuuden ongelmien ratkaisemiseen.  Ulkomaisia vieraita Rovaniemen juhlille odotetaan Nepalista, Etiopiasta ja Tansaniasta.

Juhlilla on omaa ohjelmaa sekä paljon tekemistä varhaisnuorille ja nuorille, muun muassa paljasjalkapalloa, tarinasafaria sekä toimintapajoja ja nuorille mahdollisuus viettää koko yötön yö kirkossa.

Yötöntä yötä hyödynnetään myös pääohjelmassa. Jos sää sallii, on yökukkujilla mahdollisuus osallistua lauantaipäivän päätteeksi yöttömän yön lauluseuroihin Ounasvaaran kallioilla.

Lähetysjuhlilla on perinteisesti paljon ja monenlaista musiikkia. Rovaniemellä ovat mukana Lähetysseuran Amani-kuoro, nuortenryhmä Cumina sekä 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä Jakaranda. Paikallisesta musiikkitarjonnasta vastaavat muun muassa Lapin Käsikellot, Saila Seurujärvi ja monet kuorot. Maailmojen messussa ovat mukana paikalliset maahanmuuttajat ja päätösmessussa Lapin sotilassoittokunta. Lauantaina 13.6. Lappi Areenassa konsertoi 60-vuotisjuhlakiertueellaan oleva suomalaisen gospelin ”grand old man” Jaakko Löytty.

Ohjelma, tietoa majoitusmahdollisuuksista ja muuta infoa kevään mittaan täydentyen löytyy osoitteesta www.lahetysjuhlat.fi

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs