Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Uskonto » Musiikkia läpi kesäyön – Mystico Espoon tuomiokirkossa

Espoon seurakunnat

Musiikkia läpi kesäyön – Mystico Espoon tuomiokirkossa

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2014 klo 12:53
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Mystico – musiikkia läpi kesäyön -konsertti kuullaan Espoon tuomiokirkossa 27. kesäkuuta klo 22–05. Konsertti päättyy lauantaiaamuna 28.6. hieman auringonnousun jälkeen. Mystico on osa Espoon kirkkomusiikkiviikkoa, jonka teemana tänä vuonna on Kohtaamisia - Möten. 

– Mystico-konsertissa Espoon keskiaikainen tuomiokirkko toimii elämyksellisenä kohtaamispaikkana koko yön ajan. Kirkon holvien alla kohtaavat ihmiset ja musiikki kesäyössä, kirkkomusiikkiviikon taiteellinen johtaja Pia Bengts kertoo.

Kesäyössä kuullaan seitsemän erilaista osuutta, joista kunkin kesto on noin 45 minuuttia. Yleisö on tervetullut seuraamaan joko kaikkia näitä tai pistäytymään haluamaansa konserttiin. Aina tasatunnein alkaa uusi konsertti. Viimeinen alkaa aamuneljältä. Osioiden välissä on noin vartin mittainen tauko. Toimituskappelissa on tarjolla kahvia ja teetä sekä pientä purtavaa.

– Kirkkomusiikkiviikon tarkoituksena on tuoda kirkkomusiikkia sekä seurakuntien musiikkitoimintaa esiin, Pia Bengts sanoo. Espoon kirkkomusiikkiviikkoa on vietetty kolmen vuoden välein.
– Yhdessä tekeminen on keskeistä kirkkomusiikkiviikossa. Mukana ovat sekä kanttorit että kuorolaiset eri Espoon seurakunnista.

Konsertissa esiintyvät muun muassa Markus Asunta, Pia Bengts, Eivor Hagmark, Pentti Hildén, Elisa ja Ilari Jokinen, Katja Kangas, Petri Koivusalo, Nina Kronlund, Heikki Kulo, Kullervo Latvanen, Mikko Niinikoski, Senni Valtonen, Håkan Wikman, Helena Yli-Jaskari sekä Sheldon Ylioja.

Mystico-konsertin ohjelma

22.00 Mystico: Arvo Pärt, Joonas Kokkonen, Hildegard von Bingen, urut, laulu
23.00 Celtic Winds, kelttiläisiä sävelmiä, laulu, kuoro, luuttu
24.00 Dowland at Midnight; John Dowlandin musiikkia, laulukvartetti ja luuttu
01.00 Baroque! Nicolaus Bruhns, Henry Purcell, osia Palestrinan Missa Brevis -messusta
02.00 Amazing Grace: Hengellisiä lauluja
03.00 Eine kleine Nachtmusik; Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann (mm. duetto oboelle ja kontrabassolle)
04.00 Morning has Broken: Mystico-yö päättyy auringonnousuun ulkona kirkonmäellä, pyhiin tansseihin sekä Suvivirteen.

 

Mystico – musiikkia läpi kesäyön pe 27.6. klo 22–05 Espoon tuomiokirkossa, Kirkkopuisto 5, Espoo.
Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertti ennakoi Espoon kirkkomusiikkiviikkoa, jota vietetään marraskuussa 2014.

www.espoonkirkkomusiikkiviikko.fi

 

Lisätietoja:
Espoon kirkkomusiikkiviikon taiteellinen johtaja, kanttori Pia Bengts, Esbo svenska församling, pia.bengts@evl.fi, 040 513 0825.

 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 172 000 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.

Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs